F201 Brussels Airport - Brussel

12 km

Last update 09/11/2023

Legende
Cycle highway Non-accessible part of the cycle highway (not complete or interrupted) Alternative route pending further construction Connected cycle highway
Kunst-Wet 0,0
km
Schuman
Meiser
Leopold III 3,3
km
Bordet

In short

Droom je van een vlot fietsalternatief tussen Brussel en de luchthavenzone in Zaventem? In de toekomst wordt dit mogelijk via de F201.

De F201 wordt aangelegd door De Werkvennootschap.

Om automobilisten, openbaar vervoer, fietsers en voetgangers allemaal op een vlotte en veilige manier langs de A201 te laten bewegen worden er in totaal vijf nieuwe tunnels of bruggen voorzien:

  • Een nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de A201 maakt de tramhalte Hermeslaan bereikbaar voor werknemers en inwoners van Diegem.
  • Een nieuwe fietstunnel langs de A201 zorgt voor een veilige en vlotte passage van de fietssnelweg F201 onder de Hermeslaan.
  • Een tram- en fietsbrug langs de A201 zorgt ervoor dat trams en fietsers, gescheiden van elkaar de Grensstraat over kunnen zonder in conflict te komen met ander verkeer.
  • De Ring rond Brussel vormt een harde grens voor trams en fietsers. Daarom bouwen we een nieuwe brug over de Ring. Deze nieuwe brug is er zowel voor de Luchthaventram als voor fietsers op de fietssnelweg F201.
  • De Luchthaventram duikt ter hoogte van de Leonardo Da Vincilaan in een tunnel onder de A201 om zo vlot verder te sporen richting de eindhalte op Brussels Airport.

De werken starten in september 2024 en zouden duren tot 2028. Meer informatie over dit project vind je hier.

A question? A comment or suggestion?

Do you have a question about a project, about a cycle highway? Do you want to report something to us? We would be delighted to help you further.

Contact us