Boortmeerbeek / F8 Leuven - Mechelen

Kruispunt Trianonlaan

Studie
Last update 17/06/2024

Project Manager

Partners

De Vlaamse Waterweg, Agentschap Wegen en Verkeer, stad Leuven en de gemeenten Herent, Haacht, Kampenhout, Boortmeerbeek en Zemst

What?

De studie om enkele problematische kruispunten op de F8-fietssnelweg te onderzoeken is afgerond. Voor de verschillende kruispunten op de F8 zijn er voorontwerpen gemaakt, die de oversteken op de fietssnelweg veiliger maken.

  • Momenteel loopt de route vanaf Leuven langs de linkeroever van het kanaal en wisselt ze ter hoogte van Boortmeerbeek-Sas van kant. In het nieuwe ontwerp blijft de fietssnelweg aan de linkeroever tot in Mechelen.
  • Verder werden er 5 kruispunten onderzocht: kruispunt met de Kolonel Begaultlaan in Leuven, Wijgmaalsesteenweg in Herent, Pontstraat, Bieststraat en de drukke oversteek op de N267 Trianonlaan in Boortmeerbeek.

Het eindresultaat is een voorontwerp voor deze punten en een actieplan op korte en lange termijn. Deze kunnen door wegbeheerders en actoren gebruikt worden in vervolgopdrachten om de gevonden oplossingen gefaseerd te gaan realiseren.

De studie van provincie Vlaams-Brabant, in samenwerking met studieconsortium Mint - Omgeving – D+A, werd eind 2022 afgerond.

Bekijk de projectnota met de voorontwerpen van de kruispunten hieronder.

Where?

Projectnota

Bekijk de projectnota van de studie veiligere kruispunten op de F8

A question? A comment or suggestion?

Do you have a question about a project, about a cycle highway? Do you want to report something to us? We would be delighted to help you further.

Contact us