Herinrichting Brusselsesteenweg

Aanleg
Last update 09/11/2023

Project Manager

Partners

Provincie Vlaams-Brabant, Vlaams Gewest (Fietsfonds), Fluvius, Farys

What?

De gemeente Asse maakt werk van een opwaardering van de Brusselsesteenweg. Ook de F211 die hier voorbij komt wordt daarbij aangelegd over een lengte van ongeveer 900 meter.

  • Een vrijliggende fietssnelweg van 4 meter
  • In het midden van de Brusselsesteenweg
  • Tussen de tunnel onder Pontbeek en de rotonde van de fontein
  • Vlot, veilig en comfortabel fietsen naar Zellik-Centrum

De fietssnelweg in het midden van een steenweg is een nieuw concept voor onze provincie. Door de centrale fietsas komen fietsers minder in contact met het autoverkeer. Waar dat niet anders kan, zoals aan de fontein, doen we er alles aan om automobilisten en fietsers veilig samen in het verkeer te laten bewegen. Waar voetgangers de fietssnelweg kruisen, worden de zebrapaden onderbroken ter hoogte van de fietssnelweg. Door de looplijn voor de voetgangers te verschuiven, worden zij extra attent gemaakt op de aanwezigheid van de fietsers tijdens het oversteken. Veilig én fijn fietsen tussen de bomen, daar gaan we voor.

De provincie Vlaams-Brabant financiert dit project vanuit het Fietsfonds in samenwerking met het Vlaams-Gewest. De gemeente Asse is bouwheer. Het einde van de werken is voorzien tegen de zomer van 2024.

Je vindt alle informatie op de webpagina van de gemeente.

Where?

When?

2022-2024

A question? A comment or suggestion?

Do you have a question about a project, about a cycle highway? Do you want to report something to us? We would be delighted to help you further.

Contact us