Havenverbinding

Afgewerkt
Last update 27/06/2024

Project Manager

Partners

stad Antwerpen, Agentschap Wegen en Verkeer, haven van Antwerpen

What?

Nieuwe afslagstrook en fietsweg voor de fietsostrade F12 op de Ekersedijk aan de Noorderlaan in Ekeren

De provincie Antwerpen heeft het in- en uitrijden van de Ekersedijk veiliger gemaakt met een nieuwe afslagstrook aan de Noorderlaan. De kasseien zijn vervangen door glad asfalt en de straat is nu een fietsstraat tot aan de parking van de Put van Ekeren. Het grindpad is getransformeerd in een vier meter brede fietsweg met reflecterende wegmarkeringen.

Je kon de A12 slechts op twee punten door/oversteken als fietser, ter hoogte van Stabroek (Laageind) en in het oosten van Ekeren (Transcontinentaalweg). Over een afstand van 8 kilometer wass er geen mogelijkheid om de A12 te kruisen en de haven in te fietsen. De vernieuwing van de fietsweg tussen Ekeren en de Noorderlaan werkt dit probleem weg.Where?

In detail

In de haven van Antwerpen werken er meer dan 60.000 werknemers in ongeveer 900 bedrijven.

De realisatie van de F12 tussen Ekeren en de Noorderlaan betekent een inkorting van het fietstraject met 3,2 km vanuit Ekeren tot 5,3 km vanuit Hoevenen. Het project situeert zich ten noorden van de Bospolder en de Ekerse Putten en ten zuiden van het vormingsstation Antwerpen Noord.

Het tracé tussen Ekeren en de Noorderlaan loopt vanaf de Noorderlaan, over de Ekersedijk, tot aan het huidige fiets- en voetgangersbrugje over de A12.

A question? A comment or suggestion?

Do you have a question about a project, about a cycle highway? Do you want to report something to us? We would be delighted to help you further.

Contact us