F701 Hasselt - Genk

15 km

  • Vrijliggend fietspad
  • Deels befietsbaar

Laatste update op 05/09/2022

Via

Diepenbeek

Legende
Fietssnelweg Niet-toegankelijk deel van de fietssnelweg (niet gerealiseerd of onderbroken) Alternatieve route in afwachting van verdere realisatie Aansluitende fietssnelwegen
Genk 0,0
km
Boxbergheide
Bokrijk
Godsheide
Campus Diepenbeek
Hasselt 12,3
km
AfgewerktVerhoging Tuikabelbrug en aanleg fietspad
Lees meer
StudieAanleg fietsverbinding tussen Wolske en universitaire campus
Lees meer
AfgewerktAanleg fietslink Pietelbeek
Lees meer
AfgewerktFiets- en voetgangerstunnel Hefveldstraat
Lees meer

In het kort

De F701 brengt je van Zuid-Hasselt naar Genk, en passeert daarbij de universitaire campus in Diepenbeek. Als student fiets je in de toekomst dus vlot naar de campus vanuit Hasselt en Genk. Het Albertkanaal steek je over via de mooie Tuikabelbrug in Godsheide.

Wil je weten hoe de F701 de komende jaren gefaseerd zal verbeteren? Neem verderop een kijkje naar de lopende projecten voor deze route.

Hasselt, Diepenbeek

Aanleg fietsverbinding tussen Wolske en universitaire campus

We onderzoeken of een nieuw dubbelrichtingsfietspad tussen Wolske en de fietstoegang naar de universitaire campus deze missing link kan vervolledigen.
Een project van Provincie Limburg
Hasselt

Verhoging Tuikabelbrug en aanleg fietspad

Om de doorvaarhoogte te verhogen, zal De Vlaamse Waterweg de Tuikabelbrug omhoog vijzelen. Na de werken fiets je over een nieuw afgescheiden dubbelrichtingsfietspad aan de westzijde van de weg. Hou rekening met hinder tijdens de werken. De brug is afgesloten tot en met voorjaar 2022.
Een project van De Vlaamse Waterweg
Wanneer? 2021-2022
Hasselt

Aanleg fietslink Pietelbeek

De ontbrekende schakel ter hoogte van Pietelbeek vormde een missing link op het tracé van de F701. Met de aanleg van deze fietslink fiets je nu vlot tussen het zuiden van Hasselt en Diepenbeek. Een nieuw dubbelrichtingsfietspad naast de spoorlijn verbindt de brug over de Grote Ring (R71 – Gouverneur Roppesingel) met de fietstunnel aan de Diepenbekerweg (N2). Ter hoogte van de nieuwe rotonde kunnen fietsers vlot en veilig oversteken. Met deze fietslink vervolledigen we fietssnelweg F701 verder. Handig voor studenten richting Campus Diepenbeek en pendelaars naar de toekomstige KMO-zone Pietelbeek.
Een project van Stad Hasselt
Wanneer? 2023
Hasselt

Fiets- en voetgangerstunnel Hefveldstraat

De afschaffing van de overweg creëerde de mogelijkheid om hier een veilige ondergrondse fiets- en voetgangerspassage in te richten.
Een project van Infrabel

Een vraag? Een opmerking of suggestie?

Heb je een vraag over een project, over een fietssnelweg? Wil je ons iets melden?
We helpen je graag verder.

Contacteer ons