F701 Hasselt - Genk

Ontbrekende schakel Pietelbeek (F701) officieel geopend

Fietssnelweg F701 is grotendeels befietsbaar. In Hasselt, ter hoogte van Pietelbeek, ontbrak er echter een cruciale schakel op het tracé. Een gloednieuw dubbelrichtingsfietspad werkt deze missing link weg. Met de aanleg van deze fietslink fiets je nu vlot tussen het zuiden van Hasselt en Diepenbeek.

Het nieuwe dubbelrichtingsfietspad loopt parallel met de spoorlijn. Het verbindt de fietsbrug over de Grote Ring van Hasselt (R71 Gouverneur Roppesingel) met de fietstunnel aan de Diepenbekerweg (N2). Ter hoogte van de nieuwe rotonde kunnen fietsers vlot en veilig oversteken.

De realisatie van het fietstracé maakt deel uit van de ontwikkeling van de nieuwe KMO-zone Pietelbeek. In de toekomst gaan heel wat bedrijven zich vestigen op deze site. Binnen het projectgebied werd bovendien de capaciteit van de waterbekkens verviervoudigd om de wateroverlast voor omwonenden te verminderen

Het project kreeg dinsdag 4 juli een feestelijke opening. In de zomermaanden volgt de laatste afwerking van de fietsinfrastructuur met o.a. verlichting voor de fietspaden.

Met deze fietslink vervolledigen we fietssnelweg F701 verder. Handig voor studenten richting Campus Diepenbeek en pendelaars naar de toekomstige bedrijven op KMO-zone Pietelbeek.

Terug naar overzicht

Een vraag? Een opmerking of suggestie?

Heb je een vraag over een project, over een fietssnelweg? Wil je ons iets melden?
We helpen je graag verder.

Contacteer ons