F75 Beringen - Maasmechelen via Genk
Projecten

Overzicht

Zonhoven, Houthalen-Helchteren, Peer, Hechtel-Eksel, Pelt / F74 Hasselt - Eindhoven via Pelt F71 Mol - Weert F75 Beringen - Maasmechelen via Genk

Heraanleg en beveiliging kruisingen met autoverkeer

In de toekomst fiets je een stuk veiliger door de heraanleg van 32 kruisingen met autoverkeer. Daarbij krijg jij zoveel mogelijk voorrang. Hou intussen rekening met korte, lokale omleidingen.
Een project van Provincie Limburg
Wanneer? De meeste kruisingen worden aangepakt in 2023-2024.
Beringen, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Zonhoven, Genk, As, Maasmechelen / F75 Beringen - Maasmechelen via Genk F751 As - Maaseik

Strategisch project Kolenspoor

Het kolenspoor is belangrijk voor Limburg en er werd een ontwikkelingsvisie voor uitgewerkt. De fietssnelweg vormt de ruggengraat en wordt gefaseerd gerealiseerd.
Een project van Provincie Limburg
Maasmechelen / F75 Beringen - Maasmechelen via Genk

Heraanleg Dokter Haubenlaan

In Maasmechelen fiets je langs de Dokter Haubenlaan over nieuwe vrijliggende fietspaden aan beide zijden van de rijweg. De fietspaden maken deel uit van de Kolenspoorroute die in de toekomst wordt aangelegd.
Een project van Maasmechelen
Wanneer? 2021
Genk, As / F75 Beringen - Maasmechelen via Genk

Aanleg missing link Kolenspoor in Genk en As

De eerste fase binnen het "strategisch project Kolenspoor" is de aanleg van een belangrijke missing link. Tussen de Hengelhoefstraat in Genk en het station van As komt een fietssnelweg langsheen het vroegere Kolenspoor. Dankzij deze gloednieuwe fietsverbinding verplaats je je snel en comfortabel tussen Midden- en Oost-Limburg.
Een project van Provincie Limburg
Wanneer? 2024 - 2025