De voorbije maanden installeerde het Limburgs provinciebestuur negen vaste fietstelzuilen langs de fietssnelwegen in de provincie. Het zijn de eerste fietstellers met display in de provincie en onderdeel van een ruimer fietsdataverhaal. Met de fietstellers wil het provinciebestuur het gebruik van de fietssnelwegen beter in beeld brengen, maar ook het gebruik van de fiets stimuleren.

Netwerk van fietstelpunten

Het Limburgs provinciebestuur wil méér Limburgers op de fiets krijgen. Niet enkel in het weekend, maar ook voor de dagelijkse functionele verplaatsingen naar het werk of de winkel. Daarom investeert de provincie onder meer in comfortabele en veilige fietsroutes, maar het bestuur zet ook in op fietsdata. Een degelijk fietsbeleid vertrekt immers vanuit objectieve gebruikersgegevens.

Zodoende plaatste het provinciebestuur in totaal negen fietstelpalen langs de Limburgse fietssnelwegen in Bilzen/Zutendaal, Dilsen-Stokkem, Hasselt, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Maaseik en Pelt. Binnenkort komt daar nog een tiende bij aan de nieuwe fietsbrug over het Albertkanaal in Godsheide (Hasselt).

De fietstelpalen tellen 24/7 elke fietser die passeert en brengen het gebruik van de fietssnelwegen beter in beeld. Tegelijkertijd kunnen de fietstelpalen ook het gebruik van de fiets stimuleren. Elke fietser telt mee. Dankzij de fietstelpalen is dat ook letterlijk te zien, want bij elke fietser gaat de teller omhoog. De tellers tonen je het dagtotaal en jaartotaal.

Deze fietstellers passen bovendien in een ruimer fietsdataverhaal, de Fietsbarometer, dat de verschillende provincies momenteel samen uitbouwen.

Lees meer in het volledige persbericht.

Terug naar overzicht

Een vraag? Een opmerking of suggestie?

Heb je een vraag over een project, over een fietssnelweg? Wil je ons iets melden?
We helpen je graag verder.

Contacteer ons