F11 Antwerpen - Lier

12 km

  • Gedeeltelijk nog in aanleg
  • Deels bewegwijzerd
  • gedeeltelijk verlicht

Laatste update op 20/04/2023

Via

Boechout - Mortsel

Legende
Fietssnelweg Niet-toegankelijk deel van de fietssnelweg (niet gerealiseerd of onderbroken) Alternatieve route in afwachting van verdere realisatie Aansluitende fietssnelwegen
Lier 0,0
km
Boechout 5,9
km
Antwerpen-Berchem 11,6
km
StudieAanleg fietsostrade Saffierstraat
Lees meer
StudieBrug over de ring
Lees meer

In het kort

De fietsostrade F11 Antwerpen-Lier neemt je mee langsheen de sporen. Je fietst er grotendeels over een vrijliggende fietsweg, je passeert Boechout en Mortsel en op een goed half uur sta je van in Antwerpen met je fiets in Lier.
Je fietst op dit traject over een composietbrug met de langste overspanning in België, onder de ring van Lier en kruist er de sporenbundel ter hoogte van het station Lier dankzij een fietsbrug van 250 meter.

Deze fietsostrade tussen Deurne en Lier is volledig klaar. Wil je meer weten over de projecten die nog in het verschiet liggen? Klik dan zeker door naar de projectenpagina.

Antwerpen

Aanleg fietsostrade Saffierstraat

In de Saffierstraat in Antwerpen komt de fietsostrade op hoogte naast de sporen. De ontwerpplannen zijn in opmaak en omvat de bouw van drie bruggen over de kruisende straten van de Saffierstraat en de aansluiting op de FR10.
Een project van stad Antwerpen
Antwerpen

Brug over de ring

De stad Antwerpen onderzoekt de mogelijkheid om de fietsostrade F11 met een fietsbrug over de ring door te trekken tot het Singelfietspad en de stadskern. Deze fietsbrug zal dan aansluiten op de fietsostrade in de Saffiersstraat en de FR10.
Een project van stad Antwerpen

Een vraag? Een opmerking of suggestie?

Heb je een vraag over een project, over een fietssnelweg? Wil je ons iets melden?
We helpen je graag verder.

Contacteer ons