F11 Antwerpen - Lier

12 km

  • Gedeeltelijk nog in aanleg
  • Deels bewegwijzerd
  • gedeeltelijk verlicht

Laatste update op 14/11/2022

Via

Boechout - Mortsel

Legende
Fietssnelweg Niet-toegankelijk deel van de fietssnelweg (niet gerealiseerd of onderbroken) Alternatieve route in afwachting van verdere realisatie Aansluitende fietssnelwegen
Lier 0,0
km
Boechout 5,9
km
Antwerpen-Berchem 11,6
km
StudieFietsweg station Boechout tot Galgenveld in Lier
Lees meer
StudieFietsweg station Boechout tot Galgenveld in Lier
Lees meer
StudieFietsweg station Boechout tot Galgenveld in Lier
Lees meer
StudieAanleg fietsostrade Saffierstraat
Lees meer
StudieBrug over de ring
Lees meer

In het kort

De fietsostrade F11 Antwerpen-Lier neemt je mee langsheen de sporen. Je fietst er grotendeels over een vrijliggende fietsweg, je passeert Boechout en Mortsel en op een goed half uur sta je van in Antwerpen met je fiets in Lier.
Je fietst op dit traject over een composietbrug met de langste overspanning in België, onder de ring van Lier en kruist er de sporenbundel ter hoogte van het station Lier dankzij een fietsbrug van 250 meter.

Deze fietsostrade tussen Deurne en Lier is volledig klaar. Wil je meer weten over de projecten die nog in het verschiet liggen? Klik dan zeker door naar de projectenpagina.

Mortsel, Boechout

Fietsbrug op grens van Mortsel en Boechout

De dertig meter lange fietsbrug op de grens van Mortsel en Boechout is een uniek staaltje vakwerk. Je steekt er als fietser de spoorlijn Antwerpen-Lier over via een composietbrug van vijf meter breed, die aansluit op de Victor Heylenlei. De brug werd gemaakt in het atelier van Composite Structures in het Nederlandse Meerkerk, in opdracht van Janson Bridging. Het hele proces om de fietsbrug te maken, nam slechts 2 maanden tijd in beslag.
Een project van Provincie Antwerpen
Wanneer? mei 2019
Deurne, Mortsel, Boechout

Fietsweg tussen Deurne en Boechout

Een fietsostrade van 4,5 meter breed en 3,7 kilometer lang verbindt voortaan de Vosstraat in Deurne met de reeds gerealiseerde fietsostrade langs de Oude Steenweg in Boechout. Als fietser betekent dit een vlottere maar vooral een veiligere route met maar liefst elf kruisingen minder.
Wanneer? mei 2020
Boechout, Lier

Fietsweg station Boechout tot Galgenveld in Lier

Van aan het station in Boechout tot het Galgenveld in Lier fiets je nu al vlot over de Langsweg en Hockeyweg. Op dit deel staan een aantal verbeteringswerken gepland.
Een project van Provincie Antwerpen
Antwerpen

Aanleg fietsostrade Saffierstraat

In de Saffierstraat in Antwerpen komt de fietsostrade op hoogte naast de sporen. De ontwerpplannen zijn in opmaak en omvat de bouw van drie bruggen over de kruisende straten van de Saffierstraat en de aansluiting op de FR10.
Een project van stad Antwerpen
Antwerpen

Brug over de ring

De stad Antwerpen onderzoekt de mogelijkheid om de fietsostrade F11 met een fietsbrug over de ring door te trekken tot het Singelfietspad en de stadskern. Deze fietsbrug zal dan aansluiten op de fietsostrade in de Saffiersstraat en de FR10.
Een project van stad Antwerpen
Lier

Bouw brug over de sporen en tunnel onder de ring in Lier

In de verdere realisatie van de fietsostrade F11 Antwerpen-Lier is een vlotte verbinding tussen de Hockeyweg en het station van Lier belangrijk. Om deze verbinding vlot en veilig te maken, komt er een fietstunnel onder de ring rond Lier (R16) tussen de twee sporenbundels en een fietsbrug over de sporen langs de noordzijde van het station, dus over de spoorbundel vanuit Antwerpen.
Een project van Provincie Antwerpen
Wanneer? zomer 2022

Een vraag? Een opmerking of suggestie?

Heb je een vraag over een project, over een fietssnelweg? Wil je ons iets melden?
We helpen je graag verder.

Contacteer ons