F11 Antwerpen - Lier
Projecten

Overzicht

Mortsel, Boechout / F11 Antwerpen - Lier

Fietsbrug op grens van Mortsel en Boechout

De dertig meter lange fietsbrug op de grens van Mortsel en Boechout is een uniek staaltje vakwerk. Je steekt er als fietser de spoorlijn Antwerpen-Lier over via een composietbrug van vijf meter breed, die aansluit op de Victor Heylenlei. De brug werd gemaakt in het atelier van Composite Structures in het Nederlandse Meerkerk, in opdracht van Janson Bridging. Het hele proces om de fietsbrug te maken, nam slechts 2 maanden tijd in beslag.
Een project van Provincie Antwerpen
Wanneer? mei 2019
Deurne, Mortsel, Boechout / F11 Antwerpen - Lier

Fietsweg tussen Deurne en Boechout

Een fietsostrade van 4,5 meter breed en 3,7 kilometer lang verbindt voortaan de Vosstraat in Deurne met de reeds gerealiseerde fietsostrade langs de Oude Steenweg in Boechout. Als fietser betekent dit een vlottere maar vooral een veiligere route met maar liefst elf kruisingen minder.
Wanneer? mei 2020
Boechout, Lier / F11 Antwerpen - Lier

Fietsweg station Boechout tot Galgenveld in Lier

Van aan het station in Boechout tot het Galgenveld in Lier fiets je nu al vlot over de Langsweg en Hockeyweg. Op dit deel staan een aantal verbeteringswerken gepland.
Een project van Provincie Antwerpen
Antwerpen / F11 Antwerpen - Lier

Aanleg fietsostrade Saffierstraat

In de Saffierstraat in Antwerpen komt de fietsostrade op hoogte naast de sporen. De ontwerpplannen zijn in opmaak en omvat de bouw van drie bruggen over de kruisende straten van de Saffierstraat en de aansluiting op de FR10.
Een project van stad Antwerpen
Antwerpen / F11 Antwerpen - Lier

Brug over de ring

De stad Antwerpen onderzoekt de mogelijkheid om de fietsostrade F11 met een fietsbrug over de ring door te trekken tot het Singelfietspad en de stadskern. Deze fietsbrug zal dan aansluiten op de fietsostrade in de Saffiersstraat en de FR10.
Een project van stad Antwerpen
Lier / F11 Antwerpen - Lier F16 Lier - Lint

Bouw brug over de sporen en tunnel onder de ring in Lier

In de verdere realisatie van de fietsostrade F11 Antwerpen-Lier is een vlotte verbinding tussen de Hockeyweg en het station van Lier belangrijk. Om deze verbinding vlot en veilig te maken, komt er een fietstunnel onder de ring rond Lier (R16) tussen de twee sporenbundels en een fietsbrug over de sporen langs de noordzijde van het station, dus over de spoorbundel vanuit Antwerpen.
Een project van Provincie Antwerpen
Wanneer? zomer 2022