F11 Antwerpen - Lier

12 km

  • Gedeeltelijk nog in aanleg
  • Deels bewegwijzerd
  • gedeeltelijk verlicht

Last update 20/04/2023

Via

Boechout - Mortsel

Legende
Cycle highway Non-accessible part of the cycle highway (not complete or interrupted) Alternative route pending further construction Connected cycle highway
Lier 0,0
km
Boechout 5,9
km
Antwerpen-Berchem 11,6
km
StudieAanleg fietsostrade Saffiersstraat
Lees meer
StudieBrug over de ring
Lees meer

In short

De fietsostrade F11 Antwerpen-Lier neemt je mee langsheen de sporen. Je fietst er grotendeels over een vrijliggende fietsweg, je passeert Boechout en Mortsel en op een goed half uur sta je van in Antwerpen met je fiets in Lier.
Je fietst op dit traject over een composietbrug met de langste overspanning in België, onder de ring van Lier en kruist er de sporenbundel ter hoogte van het station Lier dankzij een fietsbrug van 250 meter.

Deze fietsostrade tussen Deurne en Lier is volledig klaar. Wil je meer weten over de projecten die nog in het verschiet liggen? Klik dan zeker door naar de projectenpagina.

Mortsel, Boechout

Fietsbrug op grens van Mortsel en Boechout

De dertig meter lange fietsbrug op de grens van Mortsel en Boechout is een unieke compositie. staaltje vakwerk. Je steekt er als fietser de spoorlijn Antwerpen-Lier over via een composietbrug van vijf meter breed, die aansluit op de Victor Heylenlei.
A project of Provincie Antwerpen
When? mei 2019
Deurne, Mortsel, Boechout

Fietsweg tussen Deurne en Boechout

Een fietsostrade van 4,5 meter breed en 3,7 kilometer lang verbindt voortaan de Vosstraat in Deurne met de reeds gerealiseerde fietsostrade langs de Oude Steenweg in Boechout. Als fietser betekent dit een vlottere maar vooral een veiligere route met maar liefst elf kruisingen minder.
When? mei 2020
Boechout, Lier

Fietsweg station Boechout tot Galgenveld in Lier

Van aan het station in Boechout tot het Galgenvel in Lier fiets je nu al vlot over de Langsweg en Hockeyweg. Op dit deel staan een aantal verbeteringswerken gepland.
A project of Provincie Antwerpen
Antwerpen

Aanleg fietsostrade Saffiersstraat

In de Saffierstraat in Antwerpen komt de fietsostrade op hoogte naast de sporen.
A project of stad Antwerpen
Antwerpen

Brug over de ring

De stad Antwerpen onderzoekt de mogelijkheid om de fietsostrade F11 met een fietsbrug over de ring door te trekken tot het Singelfietspad en de stadskern. Deze fietsbrug zal dan aansluiten op de fietsostrade in de Saffiersstraat en de FR10.
A project of stad Antwerpen

A question? A comment or suggestion?

Do you have a question about a project, about a cycle highway? Do you want to report something to us? We would be delighted to help you further.

Contact us