F74 Hasselt - Eindhoven via Pelt

werken voor een veilige fietssnelweg F74 gestart

De F74 Hasselt-Eindhoven via Pelt, ook gekend als de Spoorlijn 18-fietssnelweg, heeft tussen Houthalen-Helchteren en Hamont-Achel meer dan 30 kruisingen met landbouwwegen en lokale wegen. Vanaf 10 januari worden maar liefst 33 kruisingen in de gemeenten Houthalen-Helchteren, Hechtel-Eksel, Peer, Pelt en Hamont-Achel aangepakt.

In samenspraak met de betrokken gemeenten werd elke kruising onderzocht op basis van enkele objectieve parameters. Op basis hiervan werd de meest optimale herinrichting ingetekend. In de meeste gevallen krijgt de fietser voorrang. Op drukkere plaatsen wordt de oversteek beveiligd of wordt een slimme lichtenregeling geplaatst zodat de aankomende fietser altijd groen heeft.

De aannemer zal met 4 ploegen tegelijkertijd bezig zijn op 4 verschillende plaatsen. Het einde van de werken is voorzien voor eind september van dit jaar maar het gaat hier over heel veel deelprojecten. Een exacte timing van al deze afzonderlijke projecten geven is dus bijzonder moeilijk. De aannemer moet rekening houden met onder andere de weersomstandigheden en het broedseizoen. Op de website www.limburg.be/f74 kan je ook altijd de meest recente informatie terugvinden. Bij sommige werkzaamheden worden er omleidingen voorzien . De informatie hierover kan je ook op www.limburg.be/f74 terugvinden.

Terug naar overzicht

Een vraag? Een opmerking of suggestie?

Heb je een vraag over een project, over een fietssnelweg? Wil je ons iets melden?
We helpen je graag verder.

Contacteer ons