F74 Hasselt - Eindhoven via Pelt

Ontdek de fietsbrug op fietssnelweg F74 over de Limburgse Noord-Zuidverbinding

Op zondag 26 februari ging de fietsbrug over de Noord-Zuidverbinding in (Houthalen-)Helchteren open. Dankzij de brug kun je vanop de fietssnelweg F74 de drukke N715 (Grote Baan) veilig en conflictvrij oversteken. Ook voetgangers mogen de brug gebruiken. De komende weken zullen nog de laatste afrondende werken plaatsvinden.

Veilige oversteek voor de F74

De brug is met haar 6 meter breed en 45 meter lang (zonder de aanbruggen) een hele verbetering voor de verkeers- en fietsveiligheid. De fietsbrug zorgt voor een veilige oversteek van de fietssnelweg F74 over de Grote Baan (N715). Je kunt er ook aantakken op de fietspaden langs de Grote Baan.

Daarnaast kunnen voetgangers en gebruikers van het openbaar vervoer via de brug veilig oversteken. De bushaltes kregen immers een plaats vlakbij de brug, zodat die vlot te voet en met de fiets te bereiken zijn.

Bovendien leidt de fietssnelweg je ook doorheen de nabijgelegen stalen hal, die dienstdoet als rust- en ontmoetingspunt. Je vindt er bankjes en speeltuigen naast het fietspad.

Project Noord-Zuid Limburg

De fietsbrug is een van de maatregelen uit het zogenaamde complex project Noord-Zuid Limburg, dat getrokken wordt door De Werkvennootschap en het Departement Omgeving van de Vlaamse Overheid. De voorbereidingen om het voorkeursalternatief voor de Noord-Zuidverbinding uit te werken, gaan voort. De fietsbrug kan zowel tijdelijk als permanent haar plaats vinden op deze plek, in functie van de uiteindelijke plannen voor de Noord-Zuid. 

Terug naar overzicht

Een vraag? Een opmerking of suggestie?

Heb je een vraag over een project, over een fietssnelweg? Wil je ons iets melden?
We helpen je graag verder.

Contacteer ons