F415 Denderleeuw – Burst

13 km

Laatste update op 12/03/2024

Legende
Fietssnelweg Niet-toegankelijk deel van de fietssnelweg (niet gerealiseerd of onderbroken) Alternatieve route in afwachting van verdere realisatie Aansluitende fietssnelwegen
Erpe-Mere knoop F415
Ede station
Haaltert station
Welle station
Denderleeuw station 11,3
km

In het kort

De Provincie Oost-Vlaanderen is gestart met de studie voor fietssnelweg F415 tussen Burst (Erpe-Mere) en Denderleeuw, samen goed voor een traject van 13 km.

Deze fietssnelweg loopt parallel met de spoorlijn en passeert naast Burst en Denderleeuw ook Haaltert en Aalst. Op dit moment ontbreekt er een vlotte fietsverbinding tussen deze gemeenten. In de studie wordt op zoek gegaan naar het best mogelijke tracé voor de F415 en worden de randvoorwaarden vastgelegd. De uitwerking van de F415 past in de mobiliteitsvisie van de Provincie Oost-Vlaanderen en zal het vlot en veilig fietsverkeer tussen Burst en Denderleeuw mogelijk maken, met als uiteindelijke doel om meer mensen op de fiets te krijgen.

De Provincie hoopt de studie eind 2024 af te ronden, zodat de lokale besturen vanaf 2025 van start kunnen gaan met de ontwerpfase.

Een vraag? Een opmerking of suggestie?

Heb je een vraag over een project, over een fietssnelweg? Wil je ons iets melden?
We helpen je graag verder.

Contacteer ons