F16 Lier - Lint

6 km

  • gedeeltelijk autoluw
  • gedeeltelijk verlicht

Laatste update op 05/05/2022

Legende
Fietssnelweg Niet-toegankelijk deel van de fietssnelweg (niet gerealiseerd of onderbroken) Alternatieve route in afwachting van verdere realisatie Aansluitende fietssnelwegen
Kontich
Lint
Bedrijventerrein Lerenveld
Lier 6,4
km
AanlegAansluiting F16 met station Lier
Lees meer

In het kort

De F16 Lier-Lint is sinds 2015 volledig befietsbaar. Lint en Lier realiseerden deze fietsostrade met financiële ondersteuning vanuit het Fietsfonds.

Er komt op deze fietsostrade een aansluiting op de fietsostrade F11 Antwerpen-Lier. Je leest hier meer over bij de projecten.

Lier

Aansluiting F16 met station Lier

De aansluiting van de F16 aan het station in Lier wordt samen met de realisatie van de F11 geoptimaliseerd. De F16 zal in de toekomst, samen met de F11, onder de ring gaan en over de sporen om zo aan de noordkant van het station aan te sluiten op de F103 en F104.
Een project van Provincie Antwerpen
Wanneer? zomer 2022
Lier

Bouw brug over de sporen en tunnel onder de ring in Lier

In de verdere realisatie van de fietsostrade F11 Antwerpen-Lier is een vlotte verbinding tussen de Hockeyweg en het station van Lier belangrijk. Om deze verbinding vlot en veilig te maken, komt er een fietstunnel onder de ring rond Lier (R16) tussen de twee sporenbundels en een fietsbrug over de sporen langs de noordzijde van het station, dus over de spoorbundel vanuit Antwerpen.
Een project van Provincie Antwerpen
Wanneer? zomer 2022

Een vraag? Een opmerking of suggestie?

Heb je een vraag over een project, over een fietssnelweg? Wil je ons iets melden?
We helpen je graag verder.

Contacteer ons