F16 Lier - Lint

6 km

  • gedeeltelijk autoluw
  • gedeeltelijk verlicht

Last update 11/10/2021

Legende
Cycle highway Non-accessible part of the cycle highway (not complete or interrupted) Alternative route pending further construction Connected cycle highway
Kontich
Lint
Bedrijventerrein Lerenveld
Lier 6,4
km
AanlegBouw brug over de sporen en tunnel onder de ring in Lier
Lees meer

In het kort

De F16 Lier-Lint is sinds 2015 volledig befietsbaar. Lint en Lier realiseerden deze fietsostrade met financiële ondersteuning vanuit het Fietsfonds.

Lier

Bouw brug over de sporen en tunnel onder de ring in Lier

In de verdere realisatie van de fietsostrade F11 Antwerpen-Lier is een vlotte verbinding tussen de Hockeyweg en het station van Lier belangrijk. Om deze verbinding vlot en veilig te maken, komt er een fietstunnel onder de ring rond Lier (R16) tussen de twee sporenbundels en een fietsbrug over de sporen langs de noordzijde van het station, dus over de spoorbundel vanuit Antwerpen.
A project of Provincie Antwerpen
When? zomer 2022
Lier

Aansluiting F16 met station Lier

De aansluiting van de F16 aan het station in Lier wordt samen met de realisatie van de F11 geoptimaliseerd. De F16 zal in de toekomst, samen met de F11, onder de ring gaan en over de sporen om zo aan de noordkant van het station aan te sluiten op de F103 en F104.
A project of Provincie Antwerpen
When? zomer 2022

A question? A comment or suggestion?

Do you have a question about a project, about a cycle highway? Do you want to report something to us? We would be delighted to help you further.

Contact us