F4 Antwerp - Ghent

Bouw fietsbrug F4 over Vijfstraten in Sint-Niklaas van start

Deze week zijn de werken aan de nieuwe fietsbrug over Vijfstraten in Sint-Niklaas gestart. Met de aanleg van de fietsbrug wordt een belangrijke missing link op de fietssnelweg F4 (Antwerpen-Gent) weggewerkt. Gelijktijdig wordt een veilige oversteek voorzien voor fietsers in de Nieuwe Molenstraat. Daar wordt de aansluiting gemaakt met het al aangelegde traject van de F4 richting Nieuwkerken. De realisatie van de fietsbrug betekent een aanzienlijke verbetering van de verkeersveiligheid voor fietsers aan het moeilijke knooppunt Vijfstraten/Singel.

De totale lengte van de fietsbrug, de aanrijhellingen en de oversteekplaats aan de Nieuwe Molenstraat richting de Rootputstraat bedraagt 590 meter. Het traject bevindt zich in een dichtbebouwd stedelijk weefsel naast de spoorweg. Voor de aanrijhellingen werd daarom in de mate van het mogelijke een natuurlijk hellend vlak voorzien, begroeid met struikgewas. Op die manier wordt de nieuwe fietsverbinding ook een groene ader in een in hoge mate verharde omgeving.

Terug naar overzicht

A question? A comment or suggestion?

Do you have a question about a project, about a cycle highway? Do you want to report something to us? We would be delighted to help you further.

Contact us