F13 Antwerpen - Boom

18 km

  • Bijna volledig befietsbaar

Last update 14/06/2023

Via

Hemiksem - Schelle - Niel

Legende
Cycle highway Non-accessible part of the cycle highway (not complete or interrupted) Alternative route pending further construction Connected cycle highway
D'Herbouvillekaai 0,0
km
Hoboken-Polder 3,8
km
Bekaert
Schelle
Niel
Boom 15,7
km
Rupelbrug 17,6
km
VoorbereidingVan Krugerbrug tot kaaien
Lees meer
AfgewerktKrugerbrug over de spoorlijn
Lees meer
StudieVerbinding Niel-Schelle
Lees meer

In short

Fiets je van Boom naar Antwerpen (of omgekeerd) dan kan je al voor een groot deel gebruik maken van de fietsostrade F13 Antwerpen-Boom. Zo is de route naast het spoor in Hoboken al helemaal befietsbaar. Dat deeltje ken je misschien als Fietspad Jef van Linden. Maar ook van het station in Boom tot aan het station in Niel fiets je al vlot, veilig en comfortabel over de fietsostrade F13.

Om deze fietsostrade verder te realiseren, staan er nog verschillende projecten op de planning. Ontdek deze projecten op deze website.

Antwerpen

Van Krugerbrug tot kaaien

BlueGate, een eco-effectief bedrijventerrein is in opbouw. Om dit bedrijventerrein ook met de fiets te kunnen bereiken, zal de fietsostrade ook op dit terrein worden aangelegd.
A project of stad Antwerpen
Hoboken

Krugerbrug over de spoorlijn

De oude Krugerbrug is afgebroken en wordt vervangen door een nieuwe fietsbrug over de sporen.
A project of stad Antwerpen
When? einde 2022
Hemiksem, Hoboken

Fietsweg van Hemiksem tot Hoboken

Voor een groot deel fiets je al naast het spoor in Hoboken over de fietsostrade F13 Antwerpen-Boom. Het andere deel tussen Hoboken en Hemiksem is nog in ontwerp.
A project of Lantis
Niel, Schelle, Hemiksem

Verbinding Niel-Schelle

De gemeenten Hemiksem, Schelle en Niel onderzochten samen het meest ideale tracé voor het ontbrekend deel tussen Hoboken en Niel. Het ideale tracé werd begin 2018 vastgelegd. De gemeenten werken nu aan de opmaak van de ontwerpen.
A project of Hemiksem, Niel, Schelle

A question? A comment or suggestion?

Do you have a question about a project, about a cycle highway? Do you want to report something to us? We would be delighted to help you further.

Contact us