F13 Antwerpen - Boom

18 km

  • Bijna volledig befietsbaar

Dernière mise à jour 14/06/2023

Via

Hemiksem - Schelle - Niel

Legende
Cyclostrade Partie de la cyclostrade non accessible (non terminée ou interrompue) Route alternative en attendant la poursuite de la construction Cyclostrade connectée
D'Herbouvillekaai 0,0
km
Hoboken-Polder 3,8
km
Bekaert
Schelle
Niel
Boom 15,7
km
Rupelbrug 17,6
km
VoorbereidingVan Krugerbrug tot kaaien
Lees meer
AfgewerktKrugerbrug over de spoorlijn
Lees meer
StudieVerbinding Niel-Schelle
Lees meer

En bref

Fiets je van Boom naar Antwerpen (of omgekeerd) dan kan je al voor een groot deel gebruik maken van de fietsostrade F13 Antwerpen-Boom. Zo is de route naast het spoor in Hoboken al helemaal befietsbaar. Dat deeltje ken je misschien als Fietspad Jef van Linden. Maar ook van het station in Boom tot aan het station in Niel fiets je al vlot, veilig en comfortabel over de fietsostrade F13.

Om deze fietsostrade verder te realiseren, staan er nog verschillende projecten op de planning. Ontdek deze projecten op deze website.

Antwerpen

Van Krugerbrug tot kaaien

BlueGate, een eco-effectief bedrijventerrein is in opbouw. Om dit bedrijventerrein ook met de fiets te kunnen bereiken, zal de fietsostrade ook op dit terrein worden aangelegd.
Un projet de stad Antwerpen
Hoboken

Krugerbrug over de spoorlijn

De oude Krugerbrug is afgebroken en wordt vervangen door een nieuwe fietsbrug over de sporen.
Un projet de stad Antwerpen
Quand? einde 2022
Hemiksem, Hoboken

Fietsweg van Hemiksem tot Hoboken

Voor een groot deel fiets je al naast het spoor in Hoboken over de fietsostrade F13 Antwerpen-Boom. Het andere deel tussen Hoboken en Hemiksem is nog in ontwerp.
Un projet de Lantis
Niel, Schelle, Hemiksem

Verbinding Niel-Schelle

De gemeenten Hemiksem, Schelle en Niel onderzochten samen het meest ideale tracé voor het ontbrekend deel tussen Hoboken en Niel. Het ideale tracé werd begin 2018 vastgelegd. De gemeenten werken nu aan de opmaak van de ontwerpen.
Un projet de Hemiksem, Niel, Schelle

Une question ? Un commentaire ou une suggestion ?

Avez-vous une question sur un projet, ou sur une cyclostrade ? Voulez-vous nous faire un rapport ? Nous vous aiderons par la suite avec plaisir.

Contactez-nous