Ontbrekende schakel tussen Stenenmolenstraat en Abeelstraat in Mechelen

Studie
Laatste update op 14/06/2024

Projectleider

Partners

Vlaamse overheid

Wat?

  • Een fietsweg van ongeveer 1 kilometer lang, 4,5 meter breed verbindt de Stenenmolenstraat met de Abeelstraat in Mechelen.
  • Langs de westelijke spoorwegberm
  • Kortste, rechtste traject en enige conflictvrije route (geen kruisingen met opritten van woningen en bedrijven)

Waar?

In detail

Momenteel fiets je al vlot van Antwerpen-Berchem naar Mechelen-Nekkerspoel via de fietsostrade F1 Antwerpen-Mechelen-Brussel. Deze fietsostrade volgt tot Mechelen de spoorlijn langs Berchem, Mortsel Oude-God, Hove, Kontich, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Mechelen-Nekkerspoel.

De stad Mechelen zorgt voor de aansluiting tussen beide stationsomgevingen bij de herinrichting van de stationsomgeving tussen de stations Mechelen-Nekkerspoel en Mechelen.

Daarna loopt de fietsostrade via het jaagpad van de Zenne, via Zemst en Eppegem, naar Vilvoorde en Brussel. Eens volledig klaar fiets je over een veilige en vlotte fietsverbinding van maar liefst 45 kilometer.

Plannen

Het studiebureau Evolta onderzocht het traject tussen Mechelen en Zemst. Het gaat om een nieuwe fietsweg van ongeveer 2 kilometer lang en 4 meter breed.

Hieronder vind je de ontwerpplannen van het traject tussen de Stenenmolenstraat en de gemeente Zemst:

Posters infomarkt

Tijdens een infomarkt stelde de provincie Antwerpen de ontwerpplannen voor. Hieronder vind je de posters die gebruikt werden om de plannen verder toe te lichten.

Een vraag? Een opmerking of suggestie?

Heb je een vraag over een project, over een fietssnelweg? Wil je ons iets melden?
We helpen je graag verder.

Contacteer ons