Aanleg nieuwe tunnel en fietssnelweg

Afgewerkt
Laatste update op 14/06/2022

Projectleider

Logo van Infrabel

Partners

Provincie Vlaams-Brabant, Vlaams Gewest

Wat?

Infrabel legde een stuk fietssnelweg aan tussen Spoorwegbaan en de N9. Het gaat om een traject van 1,8 km langs de sporen waarvan 1,6 kilometer fietssnelweg en 200 meter fietspad. Ter hoogte van de Spoorwegbaan vervangt een fietstunnel de eerdere overweg op dit traject.

Tussen de Spoorwegbaan en de N9 kwam een nieuw stuk fietssnelweg van ongeveer 1,6 kilometer langs de sporen. Omdat dit stuk één van de oudste fietssnelwegendossiers is, volgt de breedte van het asfalt de vroegere norm van 3 meter. Enkel ter hoogte van het voetbalveld (2,5 meter) en in de fietstunnel (3,75 meter) wordt daar van af geweken.

De fietssnelweg is verlicht over het hele traject en ter hoogte van de Sleutelbloemstraat werd de gevaarlijke spoorwegovergang afgesloten en vervangen door een aangenaam rustpunt met picknickplek, met op de achtergrond de oude spoorlocomotief.

Ter hoogte van de N9 voorziet AWV via de Isidoor Crokaertstraat een aansluiting met de voorlopige alternatieve route voor de wenslijn van de F212. Er lopen in Asse momenteel verschillende projecten die deze fietssnelweg in de toekomst in zijn definitieve vorm zullen realiseren en ook op de aansluiting met de F211 liggen er dossiers op tafel om in deze regio het netwerk met van veilige fietsverbindingen verder uit te breiden.


Overzichtskaart F212 projecten Asse


Waar?

Alles over deze werken?

Op de werfpagina van Infrabel lees je alles over deze werken.

Een vraag? Een opmerking of suggestie?

Heb je een vraag over een project, over een fietssnelweg? Wil je ons iets melden?
We helpen je graag verder.

Contacteer ons