F78 Lanaken - Pelt via Bree

Vernieuwing kruispunt ‘t Hasseltkiezel van start

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt het kruispunt ’t Hasseltkiezel met het Industrieterrein Kanaal-Noord in Bree. Dankzij de werken kruis je in de toekomst op de F78 de N73 ‘t Hasseltkiezel een stuk veiliger.

Het kruispunt wordt uitgerust met slimme verkeerslichten, fietspaden, beveiligde én verlichte oversteekplaatsen en bushaltes. Nieuwe langere afslagstroken zorgen voor een vlottere doorstroming van vrachtverkeer.

Werken tot begin juli

De voorbereidende (nuts)werken vonden plaats in april. Op maandag 2 mei startte AWV met de eigenlijke vernieuwing van het kruispunt en de installatie van de verkeerslichten. Als alles volgens planning verloopt, duren de werken tot begin juli 2022.

Opgelet: de nieuwe slimme verkeerslichten zullen pas na de asfaltwerken op de N73 geactiveerd worden, vermoedelijk tegen het einde van de zomer.

Omleiding voor fietsers

Fietsers op ’t Hasseltkiezel kunnen de werken niet voorbijrijden. Het Agentschap Wegen en Verkeer zorgt voor een plaatselijke omleiding via de Nulkensstraat en de Kuilenstraat, in beide richtingen. Op het kruispunt tussen ’t Hasseltkiezel en de Nulkensstraat komen tijdelijke verkeerslichten, zodat je na een druk op de knop veilig kunt oversteken.

Terug naar overzicht

Een vraag? Een opmerking of suggestie?

Heb je een vraag over een project, over een fietssnelweg? Wil je ons iets melden?
We helpen je graag verder.

Contacteer ons