F6 Gent - Brugge

Oversteek F6 in Moerbrugge officieel ingehuldigd

Twee fietsers steken over aan de nieuwe fiets- en wandeloversteek naast de Moerbruggebrug in Oostkamp
De werken in Moerbrugge (Oostkamp) maken de oversteek voor fietsers en voetgangers een pak veiliger en logischer dan de vroegere situatie.

Provincie West-Vlaanderen en gemeente Oostkamp creëerden een veilige oversteek van fietssnelweg F6 aan de beide zijden van de brug. Fietsers en voetgangers steken nu de rotonde in twee richtingen over op 1 plaats. Gemeente Oostkamp vernieuwde intussen de Moerbrugsestraat met onder meer de aanleg van veilige, comfortabele afgescheiden fietspaden. Een hele stap vooruit, alleen al voor het vele woon-schoolverkeer daar. De gemeente Oostkamp investeerde 1 miljoen euro (inclusief btw) om deze belangrijke verbindingsweg tussen Moerbrugge en Oostkamp veiliger en comfortabeler te maken. De provincie West-Vlaanderen investeerde 130.000 euro (inclusief btw) in het project, en de Vlaamse overheid betaalde via het Fietsfonds 59.000 euro.

Tijdens deze werken voerde De Vlaamse Waterweg nv structurele onderhoudswerken uit aan de kanaalbrug, met onder andere een nieuw wegdek met fietssuggestiestroken.

Het volledige persbericht over de werken lees je hier.

Terug naar overzicht

Een vraag? Een opmerking of suggestie?

Heb je een vraag over een project, over een fietssnelweg? Wil je ons iets melden?
We helpen je graag verder.

Contacteer ons