F423 Eeklo - Zelzate

Officiële opening van nieuw stuk fietssnelweg (F423) tussen Kaprijke en Assenede

De F423 tussen Eeklo en Zelzate is zo goed als volledig gerealiseerd! Op donderdag 6 juli werd een belangrijke missing link weggewerkt met de opening van een nieuw stuk fietssnelweg op het grondgebied van Kaprijke en Assenede.

Dankzij het gloednieuwe dubbelrichtingsfietspad fiets je nu over een afstand van 2,6 kilometer vlot en veilig van Kaprijke naar Bassevelde dorp en omgekeerd. De feestelijke opening gebeurde in het bijzijn van provinciaal gedeputeerde Riet Gillis, enkele lokale politici uit beide gemeenten en tientallen nieuwsgierige burgers.

Na de afwerking van de werken in Kaprijke is het traject van de F423 volledig befietsbaar, maar zijn er wel nog twee knelpunten waarvoor de nodige voorbereidingen worden getroffen op dit moment:

  • de verwezenlijking van een veilige, conflictloze kruising van de autosnelweg E34 in Kaprijke, waarvoor een fietstunnel voorzien wordt door gemeente Kaprijke en AWV;
  • de aansluiting tussen deze fietssnelweg F423 in Zelzate met de fietssnelweg F40 in het Gentse havengebied en met de te ontwikkelen fietssnelweg F424 langs spoorlijn L55 naar Zeeuws-Vlaanderen (Sas van Gent, Terneuzen), waarover dit jaar een studie opstart (1 km).
Terug naar overzicht

Een vraag? Een opmerking of suggestie?

Heb je een vraag over een project, over een fietssnelweg? Wil je ons iets melden?
We helpen je graag verder.

Contacteer ons