F7 Gent - Kortrijk

Jacques Roggebrug in Deinze geopend

Op dinsdag 31 mei 2022, werd in Deinze de fietsbrug over de Volhardingslaan (N35) officieel geopend. De nieuwe fietsinfrastructuur maakt deel uit van de fietssnelweg F7 tussen Gent, Deinze en Kortrijk. Naast de grote fietsbrug (Jacques Rogge-brug) over de gewestweg werden er ook twee aanrijhellingen gerealiseerd ter hoogte van de Velostraat aan de oostkant van de gewestweg en ter hoogte van de Sint-Hubertstraat aan de westkant. In totaal maakt dit de brug 600 m lang.

De nieuwe fietsinfrastructuur betekent goed nieuws voor de bereikbaarheid van het station van Deinze. De fietssnelweg F7 geeft via de nieuwe brug immers niet enkel toegang tot het station en de stad, maar biedt ook een veilige en vlotte aansluiting op de fietssnelweg F37 richting het West-Vlaamse Tielt, Roeselare en Ieper.

De F7 biedt fietsers een veilig alternatief voor de N43 (Kortrijkse steenweg). De fietssnelweg loopt immers parallel met de gewestweg vanaf Waregem tot in Gent. De fietssnelweg is een vlot en veilig alternatief tussen Waregem, Zulte, Deinze, Sint-Martens-Latem, De Pinte en Gent.

Terug naar overzicht

Een vraag? Een opmerking of suggestie?

Heb je een vraag over een project, over een fietssnelweg? Wil je ons iets melden?
We helpen je graag verder.

Contacteer ons