Jacques Roggebrug geplaatst over Volhardingslaan in Deinze op de fietssnelweg F7 Gent-Kortrijk

De fietsbrug werd onlangs over de Volhardingslaan in Deinze op zijn plaats geschoven. De stalen brug is de afgelopen maanden gebouwd in het atelier van staalconstructeur Aelterman in de Gentse haven.

Het project in Deinze omvat niet alleen de grote 'Jacques Rogge'-fietsbrug over de Volhardingslaan. Er zijn ook drie aanrijhellingen gerealiseerd ter hoogte van de Velostraat, de Volhardingslaan en de Sint-Hubertstraat. Daarmee is dit kunstwerk in totaal ongeveer 600 m lang. De Jacques Roggebrug heeft een 6 m brede rijbaan. Architecturaal zal de brug discreet maar toch beeldbepalend zijn voor Deinze, en de juiste aandacht vestigen op de fietssnelweg F7.

De nieuwe fietsinfrastructuur betekent goed nieuws voor de bereikbaarheid van de stad Deinze en het station van Deinze. Via de Jacques Roggebrug geeft de fietssnelweg F7 bovendien ook een veilige en vlotte aansluiting op de fietssnelweg F37 richting de West-Vlaamse steden Tielt, Roeselare en Ieper, en de F422 richting Eeklo. Voor fietsers en voetgangers zal de Jacques Roggebrug een veilig alternatief zijn voor het oversteken van de drukke viervaksgewestweg N35 (Volhardingslaan).

De hele F7 biedt bovendien een schitterend alternatief aan fietsers die de N43 (Kortrijkse steenweg) willen vermijden. De fietssnelweg loopt immers parallel met de gewestweg vanaf Waregem tot in Gent. Op die manier biedt de fietssnelweg een vlot en veilig alternatief tussen Waregem, Zulte, Deinze, Sint-Martens-Latem, De Pinte en Gent.

Terug naar overzicht

Een vraag? Een opmerking of suggestie?

Heb je een vraag over een project, over een fietssnelweg? Wil je ons iets melden?
We helpen je graag verder.

Contacteer ons