F423 Eeklo - Zelzate

Fietssnelweg Kaprijke-Assenede: werken starten op 10 januari

De Provincie Oost-Vlaanderen neemt kennis van het Arrest van de Raad Voor Vergunningsbetwistingen betreffende de werken aan het ontbrekend stuk fietssnelweg F423 tussen Kaprijke en Assenede (ca 2,4 km). Enkele opposanten en buren van dit stuk fietssnelweg spanden twee weken geleden een Uiterst Dringende Noodzakelijkheidsprocedure (UDN) aan om de werken tegen te houden (werken die nog niet gestart zijn). Deze ‘UDN’ werd verworpen en de uitvoerbare vergunning is dus niet geschorst.

De Provincie heeft (sedert eind maart 2021) een uitvoerbare vergunning om het ontbrekend stuk fietssnelweg F423 tussen Kaprijke en Assenede (ca 2,4 km), als laatste ontbrekende schakel van de F423 Eeklo-Zelzate te realiseren. De start van de werken op 10 januari 2022 wordt voorbereid en aan de aangelanden werd gevraagd om de bedding vrij te maken tegen 15 december 2021.

Tegen die uitvoerbare vergunning loopt er nog een Vernietigingsprocedure ten gronde. Daar wordt maar in het latere voorjaar 2022 een uitspraak rond verwacht.

De Provincie staat hierin niet alleen. Alle betrokken overheden (Vlaanderen, NMBS en twee lokale gemeentebesturen Kaprijke en Assenede) staan daar ook achter.

Terug naar overzicht

Een vraag? Een opmerking of suggestie?

Heb je een vraag over een project, over een fietssnelweg? Wil je ons iets melden?
We helpen je graag verder.

Contacteer ons