F44 Gent - Mechelen

Fietssnelweg Dendermonde: opening fietstunnel Hofstraat en fietsbrug Dender

Met de bouw van de fietstunnel ter hoogte van de Hofstraat werd er een ondergrondse en veilige kruising gecreëerd tussen de fietssnelweg F44 Gent – Dendermonde – Mechelen en de spoorlijn L53 Gent-Mechelen. Ter hoogte van de fietstunnel zal bovendien de fietssnelweg F43 Aalst – Dendermonde aantakken op de F44.

Infrabel streeft ernaar om in nauw overleg met lokale besturen overwegen te vervangen door een volwaardig mobiliteitsalternatief, waarbij ook rekening wordt gehouden met de zachte weggebruikers. Dat is een goede zaak voor zowel de veiligheid en de regelmaat van het trein- en wegverkeer én voor de lokale mobiliteit en leefbaarheid.

Hoewel de fietstunnel in Oudegem vandaag al geopend is, zal de overweg in de Hofstraat pas gesloten worden van zodra de huidige Berkestraat is verplaatst en aangepast. Dat is voorzien tegen het voorjaar van 2023.

De fietsbrug over de Dender is een tweede sleutelproject op fietssnelweg F44. De nieuwe brug aan de noordkant van de spoorwegbrug vervangt de oude, versleten fietsbrug aan de zuidzijde. De fietsers op het jaagpad langs de Dender tussen Dendermonde en Aalst kunnen vlot de nieuwe fietssnelweg bereiken via een toegang langs de Oude Heirbaan.

Brug Dender
Terug naar overzicht

Een vraag? Een opmerking of suggestie?

Heb je een vraag over een project, over een fietssnelweg? Wil je ons iets melden?
We helpen je graag verder.

Contacteer ons