F70 Hasselt - Bilzen

F70: de eerste volledig bewegwijzerde fietssnelweg in Limburg

De F70 van Bilzen naar Hasselt is de eerste fietssnelweg in Limburg die volledig bewegwijzerd is. Zo vind je vlotter en comfortabeler jouw weg naar en op de Demerroute.

De geplaatste bewegwijzering bestaat uit borden, zuilen, fietstellers en vloerstickers. Concreet wijzen 647 borden, 110 vloerstickers en 3 routezuilen je de weg, goed voor een totale investering van 170 000 euro. Het project wordt volledig gefinancierd door de provincie Limburg.

Om de signalisatie te plaatsen, werd samengewerkt met de verschillende wegbeheerders die eigenaar zijn van de percelen waarover de fietssnelweg loopt. Dat zijn onder andere de stad Bilzen, gemeente Diepenbeek, stad Hasselt maar ook het Vlaams Gewest en De Vlaamse Waterweg nv.

Uiteraard investeren we niet enkel in de signalisatie van de F70, maar blijven we ook investeren in de fietsinfrastructuur, met onder andere de aanleg van de missing link Prinsbeemden. De stad Hasselt zal die aanleggen met subsidies van de provincie Limburg en Vlaanderen.

Meldpunt

Dat het provinciebestuur sterk inzet op het functionele fietsverkeer blijkt ook uit de oprichting van een provinciaal meldpunt voor het functioneel fietsroutenetwerk. Gebruikers van het fietsroutenetwerk kunnen dit meldpunt gebruiken om knelpunten te signaleren. Dat kan gaan over zwerfvuil, defecte of foute signalisatie, overhangende takken, modder op de fietspaden, beschadigingen aan het wegdek, enzovoort. De meldingen worden door de provincie opgevolgd en naar de juiste wegbeheerder doorgestuurd. De melder wordt op de hoogte gebracht van de mogelijke oplossing of planning.

Terug naar overzicht

Een vraag? Een opmerking of suggestie?

Heb je een vraag over een project, over een fietssnelweg? Wil je ons iets melden?
We helpen je graag verder.

Contacteer ons