F791 Tongeren - Bitsingen

ook gekend als Jekerroute 4 km

  • Grotendeels befietsbaar
  • Autoluw

Laatste update op 25/05/2023

Legende
Fietssnelweg Niet-toegankelijk deel van de fietssnelweg (niet gerealiseerd of onderbroken) Alternatieve route in afwachting van verdere realisatie Aansluitende fietssnelwegen
Tongeren station 0,2
km
Tongeren station 0,8
km
Nerem
Mal
Sluizen
Bassenge 5,2
km
VoorbereidingVerbeteren van oversteekplaatsen op de F791
Lees meer

In het kort

De F791 brengt je van Tongeren naar Wallonië. Geniet onderweg van de rust en mooie vergezichten. Je fietst hier immers autoluw tussen de velden door. De Jeker speelt verstoppertje in het landschap en meandert langs de fietssnelweg door.

Wil je weten hoe de F791 de komende jaren gefaseerd zal verbeteren? Neem verderop een kijkje naar de lopende projecten voor deze route.

Tongeren

Aanleg fietsverbinding tussen het station en de Kevie

Een zuidoostelijke omleidingsweg zal de ring van Tongeren ontlasten. Ook fietsers krijgen nieuwe verbindingen. Zo kruis je het spoor in de toekomst via de bestaande tunnel die autovrij wordt gemaakt, en fiets je in de toekomst over een afgescheiden fietspad tussen het station van Tongeren en de fietsweg door de Kevie.
Een project van Agentschap Wegen en Verkeer
Wanneer? 2024-2025
Tongeren

Verbeteren van oversteekplaatsen op de F791

Er loopt een studie naar de kruisingen van de F791 met gemotoriseerd verkeer. De studie bekijkt onder andere hoe het kruispunt met de Kaststraat veiliger kan worden gemaakt en hoe de situatie aan het Neremsplein kan verbeteren.
Een project van Stad Tongeren
Wanneer? 2023-2024

Een vraag? Een opmerking of suggestie?

Heb je een vraag over een project, over een fietssnelweg? Wil je ons iets melden?
We helpen je graag verder.

Contacteer ons