F702 Hasselt - Corda Campus

ook gekend als Cordaroute 6 km

  • Deels befietsbaar

Laatste update op 05/09/2022

Legende
Fietssnelweg Niet-toegankelijk deel van de fietssnelweg (niet gerealiseerd of onderbroken) Alternatieve route in afwachting van verdere realisatie Aansluitende fietssnelwegen
Kiewit station 1,6
km
Corda campus
Bedrijvenpark Trichterheide
Hasselt 5,3
km
Godsheide
AfgewerktFietstunnel Vilstraat
Lees meer
StudieAanleg fietssnelweg F702 via Corda Campus
Lees meer
StudieDubbelrichtingsfietspad Heidestraat
Lees meer
AfgewerktAanleg van Herman Dessersstraat met dubbelrichtingsfietspad
Lees meer

In het kort

De F702 brengt je van de noord-zuid-as naar de oost-west-as van de Limburgse fietssnelwegen. Je fietst dus vlot van de Spoorlijn 18-route (F74) naar de Albertkanaalroute (F72) en omgekeerd. Je steekt het Albertkanaal over via een indrukwekkende fietsbrug aan het Sas in Godsheide (in opbouw).

De F702 kreeg de naam Corda-route. En zoals die naam doet vermoeden, passeer je onderweg de Corda Campus, een toonaangevende tech-campus en één van de grootste bedrijvencampussen van Europa. De route is ook een belangrijke schakel voor de duurzame ontsluiting van de (hoger)onderwijsinstellingen. Lekker comfortabel met de fiets naar het werk of de les via de fietssnelweg!

Wil je weten hoe de F702 de komende jaren gefaseerd zal verbeteren? Neem verderop een kijkje naar de lopende projecten voor deze route.

Hasselt

Aanleg fietsbrug De Langeman en herinrichting omgeving

Dankzij de nieuwe fietsbrug De Langeman steek je het Albertkanaal veilig en comfortabel over. De vernieuwde fietspaden in de onmiddellijke omgeving van de brug maken het helemaal af. Geniet van het unieke uitzicht.
Een project van Provincie Limburg
Wanneer? 2020-2021
Hasselt

Aanleg van Herman Dessersstraat met dubbelrichtingsfietspad

Via een nieuwe verbinding tussen de Trichterheideweg en het jaagpad bereik je eenvoudig het Sas. Je fietst hier over een breed, afgescheiden fietspad.
Een project van Stad Hasselt
Wanneer? 2019
Hasselt

Aanleg fietssnelweg F702 via Corda Campus

Er loopt een studie naar het fietssnelwegtracé zodat je hier in de toekomst over een volwaardige Corda-route kan fietsen.
Een project van Provincie Limburg
Wanneer? 2025
Hasselt

Dubbelrichtingsfietspad Heidestraat

Binnen de realisatie van de Cordaroute krijgt de Heidestraat een dubbelrichtingsfietspad ten zuiden van de rotonde heidestraat x N75. Het fietspad zal vlot aansluiten op het nieuwe fietspad langs de Handelskaai. Je fietst er in de toekomst dus een stuk comfortabeler.
Een project van Provincie Limburg
Hasselt

Fietstunnel Vilstraat

Een project van Infrabel

Een vraag? Een opmerking of suggestie?

Heb je een vraag over een project, over een fietssnelweg? Wil je ons iets melden?
We helpen je graag verder.

Contacteer ons