F23 Boom - Brussel via Vilvoorde

ook gekend als Kanaalroute Noord 20.5 km

  • gedeeltelijk verlicht
  • gedeeltelijk autoluw

Laatste update op 24/02/2023

Via

Grimbergen, Kappele-op-den-Bos, Willbroek

Legende
Fietssnelweg Niet-toegankelijk deel van de fietssnelweg (niet gerealiseerd of onderbroken) Alternatieve route in afwachting van verdere realisatie Aansluitende fietssnelwegen
Rupelbrug 0,0
km
Willebroek 2,7
km
Trieststraat
Brug Verbindingsweg
Sas Van Zemst 9,7
km
Bos van Aa
Humbeekbrug 12,4
km
Verbrande Brug 16,2
km
Vilvoorde- Europabrug
Vilvoorde - Ring Brussel
Buda 21,7
km
AfgewerktJaagpad zeekanaal Brussel-Schelde in een nieuw jasje
Lees meer
AanlegAanleg fietssnelweg van Brussel tot aan de Verbrande Brug
Lees meer

In het kort

De F23 biedt een snelle, rechte een aangename verbinding naar Brussel. Hoewel dit traject nog niet in zijn definitieve vorm is gerealiseerd, kan je met enkele aanpassingen wel de route gebruiken.

De wenslijn van deze Kanaalroute Noord is een onderdeel van de Kanaalroute en volgt het kanaal van Willebroek. Ze verbindt hierbij Kapelle-op-den-Bos met Grimbergen, Vilvoorde en Brussel. In Vilvoorde kan je makkelijk doorsteken naar de F1, de fietssnelweg die Vilvoorde langs de Zenne met Mechelen verbindt. In Brussel is er aansluiting op de KC/CK, met het Saincteletteplein als poort tot de Brusselse vijfhoek. Daarna gaat het verder naar de F20, de Kanaalroute Zuid richting Halle.

Van Willebroek fiets je via Kapelle-op-den-Bos naar Vilvoorde over een jaagpad of langs een fietspad. Het comfort en de breedte is niet over de volledige route optimaal. Het jaagpad is in het beheer van de Vlaamse Waterweg, zij hebben grote plannen voor de verbetering. De andere fietspaden zijn in het beheer van de gemeenten langs het kanaal.

Vilvoorde

Aanleg fietssnelweg van Brussel tot aan de Verbrande Brug

Langs het kanaal fiets je vlot tussen Vilvoorde en Brussel. Ter hoogte van Drie fonteinen is er een fiets- en voetgangersbrug gebouwd die de F23 en de F1 verbindt.
Een project van De Werkvennootschap
Wanneer? Einde van de werken: september 2024
Zemst, Kapelle-Op-Den-Bos, Willebroek

Jaagpad zeekanaal Brussel-Schelde in een nieuw jasje

De jaagpaden op grondgebied van de gemeentes Zemst, Kapelle-op-den-Bos en Willebroek worden gedurende tien jaar stuk voor stuk omgevormd tot volwaardige fietssnelwegen.
Wanneer? 2021 - 2031

Een vraag? Een opmerking of suggestie?

Heb je een vraag over een project, over een fietssnelweg? Wil je ons iets melden?
We helpen je graag verder.

Contacteer ons