F215 Vilvoorde Station - Kerklaan Station

1 km

  • Nog niet aangelegd

Laatste update op 17/07/2023

Legende
Fietssnelweg Niet-toegankelijk deel van de fietssnelweg (niet gerealiseerd of onderbroken) Alternatieve route in afwachting van verdere realisatie Aansluitende fietssnelwegen
Machelen - Ring Brussel 1,4
km
VoorbereidingFietsverbinding Vilvoorde - Haren
Lees meer

In het kort

De F215 brengt je via de spoorbedding van het station van Vilvoorde zuidwaarts en terug tot aan de geplande FR0 die alle fietssnelwegen naar Brussel verbindt. Zo wordt het station van Vilvoorde op termijn een uitvalbasis voor iedereen die een vlot fietsalternatief zoekt in deze drukke regio.

Dit is een toekomstige fietssnelweg, de route is momenteel nog niet aangelegd. De rode lijn op de kaart is de gewenste/geplande route en dus niet befietsbaar.

In april 2021 rondde de provincie Vlaams-Brabant aan studie af naar de F215. De plannen die daaruit voortkwamen werden aan de Werkvennootschap overgedragen. Zij zullen de fietssnelweg op termijn realiseren in het kader van Werken aan de Ring. Je leest het vervolgproject op de webpagina van Werken aan de Ring.

Vilvoorde

Fietsverbinding Vilvoorde - Haren

De plannen voor een fietssnelweg tussen Vilvoorde station en Haren zijn klaar. De Werkvennootschap treft de voorbereidingen voor aanleg.
Een project van Provincie Vlaams-Brabant

Een vraag? Een opmerking of suggestie?

Heb je een vraag over een project, over een fietssnelweg? Wil je ons iets melden?
We helpen je graag verder.

Contacteer ons