F208 Halle - Brussel via Beersel

13.6 km

Laatste update op 25/08/2023

Legende
Fietssnelweg Niet-toegankelijk deel van de fietssnelweg (niet gerealiseerd of onderbroken) Alternatieve route in afwachting van verdere realisatie Aansluitende fietssnelwegen
Waterloobrug 0,2
km
Buizingen 0,5
km
Huizingen Station 1,1
km
Lot 2,7
km
Ring Brussel 3,5
km
Kasteel van Beersel
Beersel - Station 4,7
km
Alsembergsesteenweg
Moensberg
Lorrainedreef
Delta 14,4
km

In het kort

In de toekomst fiets je vlot en comfortabel over een volwaardige fietssnelweg langs de spoorlijn tussen de F20 in Huizingen en de aansluiting in Brussel.

De F208 maakt onderdeel uit van het Strategisch Project Zuidelijke Zennevallei, waarin de bedrijvenzones in de Zennevallei worden opgewaardeerd. In een eerste fase van dat project werd onder andere de wenslijn voor deze fietssnelweg vastgelegd vanaf de Roggemanskaai in Halle tot aan het vervolgtraject in Brussel.

In de volgende fase bekijken de verschillende partners hoe ze op korte termijn de eerste knelpunten kunnen aanpakken zoals bijvoorbeeld de kruising met de E19, de aansluiting met de F20 en de verdere aansluiting in Brussel.

Momenteel is deze route dus nog geen volwaardige fietssnelweg. Je kan het traject gebruiken via bestaande wegen tussen Beersel station en de aansluiting met de F20.

Halle

Aanleg fietspad

Als onderdeel van de werken aan de Roggemanskaai op de F20 wordt de verknoping met de toekomstige F208 geoptimalisserd. Het bestaande fietspad tussen de F20 en het station van Huizingen wordt heraangelegd.
Een project van Provincie Vlaams-Brabant

Een vraag? Een opmerking of suggestie?

Heb je een vraag over een project, over een fietssnelweg? Wil je ons iets melden?
We helpen je graag verder.

Contacteer ons