F207 Sint-Genesius-Rode - Brussel

13.9 km

Laatste update op 07/02/2023

Via

Linkebeek

Legende
Fietssnelweg Niet-toegankelijk deel van de fietssnelweg (niet gerealiseerd of onderbroken) Alternatieve route in afwachting van verdere realisatie Aansluitende fietssnelwegen
Grondwet 0,0
km
Brussel-Zuid 0,3
km
Drukkerij (Fonsnylaan) 1,2
km
Wiels
Moensberg
Linkebeek - Station 8,0
km
Sint-Genesius-Rode Station
Den Hoek - Station
Grens Waals Gewest

In het kort

Fiets je vanuit Sint-Genesius-Rode naar Brussel en terug? Dan kan dat in de toekomst via de F207 die naast de spoorlijn Brussel-Waterloo zal worden aangelegd.

Infrabel, Tucrail en de Werkvennootschap verbreden deze spoorlijn in het kader van het Gewestelijk ExpressNet (GEN) van 2 naar 4 sporen. Een studie onderzoekt de mogelijkheden om de fietssnelweg gelijktijdig aan te leggen.

De Vlaamse Overheid maakt daarom momenteel een Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) op, waarvan de F207 een onderdeel is. De route is dus nog niet aangelegd. Je kan ze voorlopig dan ook nog niet gebruiken. De lijn op de kaart is de gewenste route.

In 2019 kon je in Linkebeek en Sint-Genesius-Rode terecht op een infomarkt. Onderaan vind je de meest gehoorde vragen en antwoorden. De timing die ten tijde van de infomarkt werd vooropgesteld, liep vertraging op. De ontwerpfase is momenteel nog lopende.

Interessant voor jou

Een vraag? Een opmerking of suggestie?

Heb je een vraag over een project, over een fietssnelweg? Wil je ons iets melden?
We helpen je graag verder.

Contacteer ons