F72 Hasselt - Maastricht

Werken fietstunnel en fietspaden Havenlaan Diepenbeek van start !!

In de vroege ochtend van donderdag 6 juli werd de 1ste spadesteek gegeven voor de bouw van een fietstunnel aan de Havenlaan te Diepenbeek. Deze fietstunnel en de fietspaden die ernaar toe leiden maken deel uit van de fietssnelweg F72 die Hasselt met Maastricht gaat verbinden. Op die manier zal het jaagpad aan de zuidzijde van het Albertkanaal toegankelijk worden als vlotte fietsverbinding en zal de Havenlaan ondergronds gekruist kunnen worden.


In totaal gaat het over een tracé van ongeveer 700 meter gloednieuwe fietssnelweg met aangepaste vleermuisvriendelijke verlichting. De tunnel zelf wordt 18 meter lang en 3,5 meter hoog.

Ten laatste in het voorjaar van 2024 zal de missing link op de fietssnelweg F72 voltooid zijn. De totale kostprijs van de werken bedraagt bijna 1,3 miljoen euro, een gedeelde financiering door provincie Limburg en de Vlaamse overheid.

Terug naar overzicht

A question? A comment or suggestion?

Do you have a question about a project, about a cycle highway? Do you want to report something to us? We would be delighted to help you further.

Contact us