F4 Antwerp - Ghent

Opening fietssnelweg en -tunnel in Oudenbos te Lokeren

Op woensdag 21 december werd de nieuwe fietssnelweg en -tunnel langs en onder de spoorweg tussen de Nieuwe Stationsstraat en de Nieuwe Dreef in Oudenbos officieel geopend. De Provincie Oost-Vlaanderen en de Stad Lokeren stonden in voor de realisatie van de fietssnelweg. Infrabel bouwde gelijktijdig een nieuwe fiets- en voetgangerstunnel onder de sporen. Die vervangt de overweg tussen de Nieuwe Stationsstraat en de Bareelstraat.

Het nieuwe traject van ruim 500 meter maakt deel uit van de fietssnelweg F4 die Gent verbindt met Antwerpen en daarbij ook Lokeren doorkruist. Via de fietstunnel ter hoogte van Bareelstraat - Nieuwe Stationsstraat wordt de fietssnelweg doorgetrokken tot aan de Nieuwe Dreef, om daar aan te sluiten op de Nonnenbosweg en het vervolg van de fietssnelweg richting Lokeren.

De nieuwe fietssnelweg is vier meter breed en langs het volledige traject wordt er verlichting voorzien. Zo hebben fietsers alle ruimte om zich veilig en comfortabel te verplaatsen. Aan de noordzijde van het spoor werd een verbindingsweg aangelegd richting de Fernand Hanusdreef, als alternatief voor de afgesloten overweg. Fietsers en wandelaars uit Oudenbos kunnen op die manier vlot de fietssnelweg bereiken.

Terug naar overzicht

A question? A comment or suggestion?

Do you have a question about a project, about a cycle highway? Do you want to report something to us? We would be delighted to help you further.

Contact us