F72 Hasselt - Maastricht F5 Antwerp - Hasselt

Omleiding ter hoogte van Kempische Steenweg in Hasselt

De Vlaamse Waterweg werkt aan de brug van de Kempische Steenweg over het Albertkanaal in Hasselt. Als fietser zul je daar vanaf 23 mei gedurende een langere periode hinder van ondervinden.

Hieronder vind je een overzicht van de gevolgen voor fietsers. Voor meer informatie over de werken kun je terecht op de website van de Vlaamse Waterweg. Schrijf je gerust in op hun nieuwsbrief.

  • Het jaagpad (fietssnelweg F72 en F5) wordt volledig afgesloten. Je volgt er een korte omleiding via de Genkersteenweg, de fietspaden onder de brug en de ventweg van de Kempische Steenweg (langs de Gamma).
  • Het jaagpad aan de Kempische Kaai, kant Hasselt-centrum, blijft open voor de actieve weggebruiker.
  • Je zult ook steeds in beide rijrichtingen de brug kunnen oversteken, al zal dat slechts aan één kant mogelijk zijn. Eerst aan kant Godsheide/Genkersteenweg, vanaf eind juli aan de kant van de kanaalkom/Kuringen (op de nieuwe en verhoogde brughelft). Al vind je iets verderop de comfortabele fietsbrug De Langeman om het Albertkanaal over te steken! 😉
Terug naar overzicht

A question? A comment or suggestion?

Do you have a question about a project, about a cycle highway? Do you want to report something to us? We would be delighted to help you further.

Contact us