F12 Antwerp – Bergen op Zoom

Geniet van de vernieuwde F12 in Ekeren

Na wat geduld door het natte weer is het vernieuwde stuk op de Ekersedijk aan de Noorderlaan klaar voor gebruik. Nu fiets je nog veiliger, vlotter en comfortabeler van het centrum van Antwerpen en Ekeren naar de haven.

Verbeterde verkeersveiligheid en fietscomfort

De provincie Antwerpen heeft het in- en uitrijden van de Ekersedijk veiliger gemaakt met een nieuwe afslagstrook aan de Noorderlaan. De kasseien zijn vervangen door glad asfalt en de straat is nu een fietsstraat tot aan de parking van de Put van Ekeren. Het grindpad is getransformeerd in een vier meter brede fietsweg met reflecterende wegmarkeringen.

Beschermd natuurgebied en diervriendelijke maatregelen

De fietsweg blijft onverlicht omdat hij door een beschermd natuurgebied loopt. Dit zeldzaam donkere gebied is belangrijk voor vleermuizen en andere diersoorten. In samenwerking met het Agentschap voor Natuur en Bos en Natuurpunt heeft de provincie amfibieschermen en twee amfibietunnels geplaatst om de migratie van amfibieën, zoals de rugstreeppad, te bevorderen.

Geniet van je rit op de vernieuwde F12 en ontdek zelf het verschil.

Terug naar overzicht

A question? A comment or suggestion?

Do you have a question about a project, about a cycle highway? Do you want to report something to us? We would be delighted to help you further.

Contact us