F20 Halle - Brussel

Also known as Kanaalroute Zuid 22 km

Last update 14/11/2023

Via

Buizingen - Lot - Ruisbroek

Legende
Cycle highway Non-accessible part of the cycle highway (not complete or interrupted) Alternative route pending further construction Connected cycle highway
Sainctelette 0,0
km
Kuregem
Paepsem
Het Rad 5,6
km
Ring Brussel
Drie Fonteinenbrug
Drogenbos
Ruisbroek Sas 9,1
km
Lot 12,3
km
Waterloobrug 14,2
km
Sluis Halle
Halle Station 16,8
km
Viaduct E429
Malheidebrug
Sluis Lembeek
AfgewerktAanleg fietspad Laroystraat / Roggemanskaai
Lees meer
AfgewerktHeraanleg Graaikaai
Lees meer
AanlegStabiliteitswerken Bospoortbrug
Lees meer

In short

Aangenaam en autoluw fietsen langs het water! Via de rechteroever van het kanaal Charleroi-Brussel rijd je vanuit Halle voorbij de stations van Buizingen, Lot en Ruisbroek tot in Brussel en terug.

De fietssnelweg is volledig befietsbaar. In 2021 vormde de Vlaamse Waterweg hier met Europese middelen (EFRO) de bestaande jaagpaden om tot volwaardige fietssnelwegen. Deze werken kaderen in de plannen van de Vlaamse Waterweg om op langere termijn (2019-2040) grote verbeteringswerken aan het kanaal en de oevers uit te voeren.

Tussen Halle en Ruisbroek is er dynamische verlichting. Sinds 2023 is er ook verlichting tussen Ruisbroek en Brussel. Daarnaast zijn er nog plannen om op de rest van het traject verlichting te plaatsen.

Troeven:
  • Fietsen met weinig conflicten
  • Comfortabele paden
  • Aangename én autoluwe jaagpaden langs het water: mooie panorama's, veel groen, en bedrijvigheid van de scheepvaart
  • Vlotte verbindingen naar tewerkstellingspolen in Halle, Huizingen/Lot, Sint-Pieters-Leeuw/Drogenbos, Anderlecht, Vorst en Brussel stad.
Sint-Pieters-Leeuw

Herinrichting Sasplein

Op het Sasplein in Sint-Pieters-Leeuw fiets je sinds kort met voorrang ten opzichte van het andere verkeer. In de zomer van 2021 liepen de werken af waarbij de oversteek verhoogd werd aangelegd en gebruikers van de F20 nu veilig, vlot en met voorrang oversteken.
A project of Haviland Intecommunale
When? Zomer 2021
Beersel

Aanleg Fietspad Sashoek

Op de Sashoek in Beersel fiets je sinds het voorjaar van 2021 over een nieuw aangelegde fietssnelweg. Ook de oversteek met de Stationsstraat werd aangepakt. Op termijn zal de gemeente hier nog verkeerslichten plaatsen.
A project of Haviland Intecommunale
When? Voorjaar 2021
Halle

Aanleg fietspad Laroystraat / Roggemanskaai

Binnenkort fiets je comfortabeler en vlotter over de Roggemanskaai in Halle. Het fietspad is hier momenteel in zeer slechte staat, maar wordt verplaatst en heraangelegd.
A project of Haviland Intecommunale
When? 2021 - 2022
Halle

Heraanleg Graaikaai

Ook op de Graankaai fiets je in de toekomst vlotter, veiliger en comfortabeler. Er komt een knip en de straat wordt omgevormd tot fietsstraat waar fietsers in de voorrang zijn.
A project of Haviland Intecommunale
Halle

Brug Malheideweg

Binnenkort fiets je vlotter en comfortabeler tussen de Malheidebrug en de F20 langs het kanaal. Via een bredere en langere helling aan de noordzijde van de brug fiets je hier in de toekomst over een dubbelrichtingsfietspad de fietssnelweg op.
A project of Haviland Intecommunale
When? 2022
Halle

Doortrekken jaagpad Klabbeeksesteenweg

Sinds de zomer van 2021 kan je bijna volledig autovrij fietsen tussen het station van Halle en Wallonië (RAVEL). Het ontbrekende stukje fietssnelweg op de Klabbeeksesteenweg tussen het jaagpad en de Heldenstraat is opgeleverd. Je fietst hier veilig en comfortabel over een afgescheiden tweerichtingsfietspad.
A project of Haviland Intecommunale
When? 2021
Halle

Stabiliteitswerken Bospoortbrug

A project of De Vlaamse Waterweg
When? 2023

A question? A comment or suggestion?

Do you have a question about a project, about a cycle highway? Do you want to report something to us? We would be delighted to help you further.

Contact us