F43 Alost - Saint-Nicolas

Plannen fietssnelweg F43 Oudegem - Gijzegem

De provincie werkt aan de verdere ontwikkeling van fietssnelweg F43 tussen Aalst en Sint-Niklaas. Op dit moment is enkel het traject tussen de Boudewijnlaan (R41) in Aalst en de Langehaagstraat in Gijzegem aangelegd. In Oudegem takt het toekomstige tracé van de F43 aan de reeds gerealiseerde fietstunnel onder de spoorweg aan op de fietssnelweg F44 tussen Gent en Mechelen. De Provincie onderzoekt nu de doortrekking van de fietssnelweg F43 tussen Langehaagstraat tot aan de fietstunnel in de Hofstraat in Oudegem. De plannen werden vandaag op een infomarkt voorgelegd aan de omwonenden.

Tussen Aalst en Oudegem (Dendermonde) volgt de F43 de oude spoorwegbedding. Tussen Dendermonde en Sint-Niklaas moet de tracékeuze nog gebeuren, maar kan je voorlopig wel al fietsen langs gewestweg N41.

De plannen voor de F43 tussen de Langehaagstraat in Gijzegem en de fietstunnel onder de sporen in Oudegem betreffen een traject van 3,6 kilometer. Daarbij wil de Provincie Oost-Vlaanderen de fietssnelweg op een passende manier inpassen in het openruimtegebied tussen beide dorpen. Ook voor de industriezone van Gijzegem is gezocht naar een veilige passage van de fietssnelweg.

Terug naar overzicht

Une question ? Un commentaire ou une suggestion ?

Avez-vous une question sur un projet, ou sur une cyclostrade ? Voulez-vous nous faire un rapport ? Nous vous aiderons par la suite avec plaisir.

Contactez-nous