Machelen, Zaventem / F3 Leuven - Brussel

Fietsbrug over de Brusselse Ring

Afgewerkt
Dernière mise à jour 17/06/2022

Chef de projet

Partenaires

Gemeente Machelen, Gemeente Zaventem, Infrabel, NMBS, Provincie Vlaams-Brabant, Vlaams Gewest (afdeling beleid), Agentschap Wegen en Verkeer

Quoi?

Sinds kort fiets je via de F3 vlot de Brusselse ring, recht onze hoofdstad binnen. De Werkvennootschap is klaar met de aanleg van een fiets- en voetgangersbrug over de R0. Deze fietsbrug is het sluitstuk voor de fietssnelweg tussen Leuven en Brussel.

Dankzij deze brug zijn de bedrijvenzones van Zaventem, Machelen en Diegem vlot bereikbaar voor fietsers die de F3 gebruiken. En ook het schoolverkeer tussen Machelen en Zaventem heeft nu een veilige oversteek.

Naast de brug werd ook de missing link aan tussen de Fabrieksstraat in Zaventem en de Lodewijk Vankeerberghenstraat in Machelen aangelegd. Ook het bedrijventerrein Keiberg-Kouterveld kreeg een aantakking. Een fietsweg sluit aan met de Hector Henneaulaan en de Grensstraat. De vele bedrijven aan de Kouterveldstraat en de Excelsiorlaan zijn zo verbonden met de F3.

Je vindt alle informatie over deze werken op de webpagina van De Werkvennootschap.

Où ?

Quand?

2020-2022

Une question ? Un commentaire ou une suggestion ?

Avez-vous une question sur un projet, ou sur une cyclostrade ? Voulez-vous nous faire un rapport ? Nous vous aiderons par la suite avec plaisir.

Contactez-nous