C1 Anvers - Bruxelles

Veilig fietsen over F1 tussen Abeelstraat in Mechelen en Zemst

Voortaan fiets je tussen de Abeelstraat in Mechelen en de grens met Zemst over een gloednieuwe fietsostrade F1. Hiermee realiseert de provincie Antwerpen alweer ruim een kilometer op het 45 kilometer lange traject tussen Antwerpen en Brussel.

Momenteel fiets je al vlot van Antwerpen-Berchem naar Mechelen-Nekkerspoel via de fietsostrade F1 Antwerpen-Brussel. Je fietst tot in Mechelen langs de spoorlijn via Berchem, Mortsel Oude-God, Hove, Kontich, Duffel en Sint-Katelijne-Waver. De stad Mechelen zorgde voor de aansluiting tussen beide stationsomgevingen. Tussen de Stenenmolenstraat en de Abeelstraat in Mechelen volg je nog een omleiding. Daar werkt de provincie Antwerpen momenteel aan een ontwerp om de Abeelstraat met de Tangent rond Mechelen te verbinden. Maar vanaf de Abeelstraat volg je de fietsostrade richting Zemst om vervolgens via het jaagpad van de Zenne naar Vilvoorde en Brussel te fietsen.

Het gloednieuwe deel tussen de Abeelstraat in Mechelen en de grens met Zemst is ruim één kilometer lang. Het is een veilig en comfortabel alternatief voor het fietspad langs de Brusselsesteenweg.

Investering


De provincie Antwerpen investeerde 1,78 miljoen euro in de aanleg van deze 4,5 meter brede fietsostrade in rood-bruine asfalt, waarvoor het voor 50% kan rekenen op een tegemoetkoming via het Kopenhagenfonds.
Er werd niet alleen aandacht besteed aan comfort en veiligheid, maar ook aan duurzaamheid. Om het grondwaterpeil te bewaken, wordt regenwater optimaal opgevangen in wadi’s (Water Afvoer Drainage en Infiltratie).

Terug naar overzicht

Une question ? Un commentaire ou une suggestion ?

Avez-vous une question sur un projet, ou sur une cyclostrade ? Voulez-vous nous faire un rapport ? Nous vous aiderons par la suite avec plaisir.

Contactez-nous