F7 Gand - Courtrai

Provincie Oost-Vlaanderen gidst fietsers met uniforme signalisatie langs de fietssnelweg F7

De Provincie Oost-Vlaanderen heeft in samenwerking met de verschillende gemeenten uniforme bewegwijzering en markeringen aangebracht over het 27 kilometer lange traject van de fietssnelweg F7 tussen Gent en Waregem.

Deze ‘routetaal fietssnelwegen’ is op een coherente, visueel aantrekkelijke en duidelijke manier opgebouwd. De basis is het gekende blauwwitte F-logo: het logo voor fietssnelwegen. Op de fietssnelweg worden fietsers door middel van signalisatieborden en markeringen op de grond in de juiste richting gestuurd. Op kruisingen met Bovenlokale Functionele Fietsroutes tonen routeborden een overzicht van de afstand tot verschillende bestemmingen op de fietssnelweg. Herkenbare oprijborden leiden fietsers bovendien ook naar de fietssnelweg.

Het plaatsen van de borden en de markeringen gebeurde in nauwe samenwerking en overleg met de verschillende partners: de steden en gemeenten Gent, De Pinte, Sint-Martens-Latem, Deinze, Zulte en Waregem en de wegbeheerder AWV.

Terug naar overzicht

Une question ? Un commentaire ou une suggestion ?

Avez-vous une question sur un projet, ou sur une cyclostrade ? Voulez-vous nous faire un rapport ? Nous vous aiderons par la suite avec plaisir.

Contactez-nous