F70 Hasselt-Bilzen

Officiële openstelling fietssnelweg F70 bij start van nieuwe schooljaar !!

Op maandag 29 augustus werd in de Bentstraat het fietspad langs spoorlijn 34 tussen Diepenbeek-centrum en Schoonbeek/Beverst officieel in gebruik genomen. De opening vond niet toevallig plaats net voor de start van het schooljaar, het tracé biedt namelijk een grote meerwaarde voor de schoolgaande jeugd. Vanuit Schoonbeek zullen de scholen in Diepenbeek-centrum, de provinciale school (PSD) en ook het Demerstrand, verderop langs de fietssnelweg, vlotter bereikt kunnen worden. De kersverse fietsverbinding sluit bovendien naadloos aan op het gloednieuwe dubbelrichtingsfietspad in de Industrielaan. Op die manier wordt het lokale bedrijventerrein en het station van Diepenbeek meer toegankelijk voor de fietser.

De fietsverbinding van bijna 2 kilometer maakt onderdeel uit van fietssnelweg F70 die in toekomst Hasselt en Bilzen zal verbinden. De aanleg gebeurde in het kader van het project ‘afschaffing overwegen’ van Infrabel. In een volgende fase van het project zal de fietssnelweg verder langs de spoorweg in de richting van Bilzen gerealiseerd worden. Deze werken starten wellicht in 2023.

Terug naar overzicht

Une question ? Un commentaire ou une suggestion ?

Avez-vous une question sur un projet, ou sur une cyclostrade ? Voulez-vous nous faire un rapport ? Nous vous aiderons par la suite avec plaisir.

Contactez-nous