F5 Anvers - Hasselt

Jaagpad Beringen opnieuw open

Uitstekend nieuws voor de fietsers op de F5 in Beringen. De opwaardering van het Albertkanaal, met onder meer de vernieuwde bruggen, nadert er zijn eindfase. Na een periode van onderbrekingen kan de fietser terug vlot zijn weg vinden langsheen het jaagpad in Beringen.

Brug Beringen

Het jaagpad onder de brug in Beringen-centrum was onderbroken sinds eind september 2021. Fietsers moesten er lange tijd omrijdende langs de Kasteletsingel.

Na de opening van de langste stalen boogbrug van Limburg werd er gewerkt aan de verbreding van het kanaal. Hierbij werd het jaagpad over ongeveer 800m volledig vernieuwd.

De komende weken wordt er wel nog gewerkt op het Albertkanaal zelf maar dit heeft geen impact op het jaagpad en dus ook niet voor de fietser. De werken zullen in de loop van juli zijn afgerond.

Brug Tervant

Ook ter hoogte van de brug van Tervant is het jaagpad terug definitief opengesteld voor de fietser. Er werden vlotte aansluitingen voorzien naar het fietspad op de brug.

De omgevingswerken liggen voorlopig stil door het broedseizoen van de oeverzwavel die zich genesteld heeft in de zandhopen naast de werf. Ook bij hervatting van de omgevingswerken zal het jaagpad altijd open blijven.

Terug naar overzicht

Une question ? Un commentaire ou une suggestion ?

Avez-vous une question sur un projet, ou sur une cyclostrade ? Voulez-vous nous faire un rapport ? Nous vous aiderons par la suite avec plaisir.

Contactez-nous