F72 Hasselt - Maastricht

Fietstunnel Havenlaan in Diepenbeek officieel geopend !!

De fietstunnel aan de Havenlaan in Diepenbeek werd geopend. Samen met de aanleg van aansluitende fietspaden kadert deze fietstunnel in de ontwikkeling van de fietssnelweg F72 die Hasselt met Maastricht verbindt. Het jaagpad aan de zuidzijde van het Albertkanaal kruist de Havenlaan ondergronds en wordt zo toegankelijk als vlotte fietsverbinding.

De verbinding is een cruciale schakel op de F72 fietssnelweg die grotendeels de jaagpaden van het Albertkanaal volgt. Binnenkort kan je volledig veilig en autovrij fietsen van fietsbrug de Langeman in Hasselt tot de industrie van Genk-Zuid. Samen met de F5 (Antwerpen-Hasselt) ontstaat zo een vlot befietsbaar geheel van oost naar west, dwars doorheen de provincie, beter gekend als de Albertkanaalroute.

Idealiter had de fietser hier ook al kunnen genieten van een prachtig graffitikunstwerk. Wegens een onvoorziene blessure van de kunstenaar wordt dit pas tijdens de zomer aangebracht, een reden te meer om na de zomer nog eens terug te komen

De tunnel heeft een totale lengte van 28 meter en een breedte van 7 meter. Voor de bouw van deze tunnel werden 73 ton staal en 350 m³ beton voorzien. De totale projectkost is 1,3 miljoen euro

Terug naar overzicht

Une question ? Un commentaire ou une suggestion ?

Avez-vous une question sur un projet, ou sur une cyclostrade ? Voulez-vous nous faire un rapport ? Nous vous aiderons par la suite avec plaisir.

Contactez-nous