F42 Gand - Bruges via Eeklo

Eerste deel fietssnelweg F42 Evergem - Waarschoot ingefietst

De uitbouw van fietssnelweg F42 vanaf de Ringvaart - op de grens tussen Gent en Evergem - tot aan het station van Waarschoot (Lievegem) komt op kruissnelheid. De F42 verbindt Gent en Brugge en loopt via Eeklo en Maldegem. Op maandag 4 december opende de Provincie Oost-Vlaanderen samen met de verschillende partners het eerste deeltraject van 350 meter. Dit loopt van het station van Evergem tot aan Vurstjen. De andere deeltrajecten zijn in voorbereiding en worden de komende jaren stelselmatig gerealiseerd.

De F42 is belangrijk als verbinding tussen de grotere woonkernen in het centrum van het Meetjesland, en uiteraard als verbinding tussen het Meetjesland, Eeklo, Evergem en de Gentse haven. Tussen Gent en Eeklo loopt het traject van de fietssnelweg richting Brugge grotendeels parallel aan de spoorlijn. In Lievegem en Eeklo zijn al enkele onderdelen van de fietssnelweg aangelegd. De resterende ontbrekende stukken worden nu stelselmatig aangepakt. De gemeentebesturen van Evergem of Lievegem, de Vlaamse overheid, de NMBS en Infrabel zijn telkens partner in de verschillende deelprojecten.

Terug naar overzicht

Une question ? Un commentaire ou une suggestion ?

Avez-vous une question sur un projet, ou sur une cyclostrade ? Voulez-vous nous faire un rapport ? Nous vous aiderons par la suite avec plaisir.

Contactez-nous