Aansluiting F16 met station Lier

Aanleg
Laatste update op 25/10/2021

Projectleider

Kostprijs

7,8 miljoen euro

Partners

Vlaamse overheid

Wat?

De aansluiting van de F16 aan het station in Lier wordt samen met de realisatie van de F11 geoptimaliseerd. De F16 zal in de toekomst, samen met de F11, onder de ring gaan en over de sporen om zo aan de noordkant van het station aan te sluiten op de F103 en F104.

Waar?

Wanneer?

zomer 2022

In detail

Om deze verbinding vlot en veilig te maken, schoof de provincie Antwerpen een fietstunnel onder de ring van Lier (R16) tussen de twee spoorbundels. Aannemer TM Viabuild-Emotec bouwde de tunnel naast de R16.

Ondertussen gaat de bouw van de fietsbrug over de sporenbundel verder. Het eerste brugdeel ligt op z’n plaats. De fietsbrug van 250 meter bestaat uit acht verschillende delen. Een project dat tot het voorjaar 2022 duurt.

Investering van 7,8 miljoen euro

De fietstunnel en fietsbrug kaderen in een totaalproject van de fietsostrade F11 Antwerpen-Lier in de stationsomgeving van Lier. Het project omvat ook de aanleg van de fietspaden. Dit volledige project kost 7,8 miljoen euro. De provincie Antwerpen kan op een cofinanciering van ruim 4 miljoen euro van de Vlaamse overheid rekenen en op 1,8 miljoen euro van het Fietsfonds.

Een vraag? Een opmerking of suggestie?

Heb je een vraag over een project, over een fietssnelweg? Wil je ons iets melden?
We helpen je graag verder.

Contacteer ons