Fietsonderdoorgang op fietssnelweg F40 in Merelbeke geopend

De volledige ontsluiting van fietssnelweg F40, ook gekend als de Grote Fietsring rond Gent, komt opnieuw een stapje dichterbij. In aanwezigheid van de verschillende partners is in Merelbeke de onderdoorgang van de Bergwijkbrug en een stukje van de fietssnelweg over de Verbrande Heiwegel officieel ingereden.

Voor de realisatie van de onderdoorgang van de Bergwijkbrug en het aansluitend traject over de Verbrande Heiwegel, werkte de Provincie Oost-Vlaanderen samen met de Vlaamse overheid (Departement Mobiliteit en Openbare Werken (MOW) en de Agentschappen Wegen en Verkeer (AWV) en De Vlaamse Waterweg (DVW)) en met het gemeentebestuur van Merelbeke. Eens volledig afgewerkt, komt de totale afstand van de Grote Fietsring rond Gent neer op 71 kilometer. De lengte van het segment dat vandaag is ingereden, bedraagt 800 meter.

De Provincie Oost-Vlaanderen werkt op dit moment, in nauw overleg met de buurt, volop aan de voorbereiding van de aanleg van de fietssnelweg over het vervolg van de Verbrande Heiwegel richting de Gontrode Heirweg. De nodige grondverwervingen moeten hiervoor nog gebeuren.

Terug naar overzicht

Een vraag? Een opmerking of suggestie?

Heb je een vraag over een project, over een fietssnelweg? Wil je ons iets melden?
We helpen je graag verder.

Contacteer ons